Utställning i helgen

Alfakattens utställning blev väldigt snabbt full. Det blir egentligen alla kattutställningar - åtminstone de som ligger inom 20 mils avstånd från Stockholm. Hur det förhåller sig i övriga Sverige vet jag faktiskt inte men jag gissar att det ser ungefär likadant ut där. Säkraste sättet att få plats är att göra sin anmälan den första dagen, som anges på SVERAKS hemsida. Sissel ska deltaga i skönhetstävlingen på söndag i Upplands Väsby. Jag skulle bli överlycklig, om hon kan få sitt andra certifikat (ett har hon redan) där på sin väg mot att bli Internationell Champion (IC). För den titeln krävs tre cert som champion. Två får tas i Sverige men ett ska vara utdelat i ett annat land. Enklast för oss blir i sådant fall att ta henne till en utställning i Finland. Jag vet att det brukar arrangeras en tävling i Åbo i oktober eller november och förhoppningsvis åker vi dit med Sissel då. Det skulle vara jätteroligt med en IC från egen uppfödning. Vi har ju aldrig tävlat med våra andra katter och Lotta, fodervärden, ska ha stort tack för att hon velat ställa ut vår kisse men förvisso vet hon att Sissel kommer att bli hennes egen katt, när hon haft sin nästa kull :-(. Oh, vad ledsen jag är över att vi inte behöll henne men det är inget att göra åt nu.

Ikväll har vi haft styrelsemöte i Ragdollklubben. Som vanligt fanns mycket på agendan, som behövde diskuteras och också en del att fatta beslut om. Jag är en mästare på att skapa mer och mer arbete åt mig själv, för när jag åtagit mig ett uppdrag och börjat jobba med det, upptäcker jag ofta att man kan se på ämnet ur fler infallsvinklar än jag först tänkte. Eftersom jag vill ta totalansvar för mitt åtagande blir det alltid mycket mer arbete än jag först tänkte men....... Det finns mycket bra med det också. Det mest positiva med mitt stora engagemang i klubben är att jag lärt mig massor och då särskilt i jobbet med Trasdockan, som numera distribueras digitalt. Jag hoppas att medlemmarna snart vänjer sig vid att inte få en papperstidning, för klubbens ekonomi räcker inte till att både trycka tidningen och betala porto för att skicka den till medlemmarna. Om vi har tur räcker klubbkassan till att ge ut EN papperstidning i år, för styrelsen vet att Trasdockan är mycket uppskattad, särskilt som ”riktig tidning”, som jag nyligen hörde papperstidningen benämnas.

Idag har vi släppt ett nytt avsnitt i Prata Katt. Elin har också lagt bilder på Instagram. Planen för morgondagen är att jag ska lägga ut en liten filmsnutt på småttingarna. Ska sanningen fram sköter Elin Instagram. Jag är lika usel på att se och förstå vad som är en bra bild, som jag är på att fotografera. 

3 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)