Utställning i november

Igår kväll ringde Carina Jadbris men jag hade inte möjlighet att prata med henne då, så jag ringde upp henne idag. Då fick jag höra en glädjande nyhet. Carina har anmält Mitzi till Birka kattklubbs utställning i Sollentuna i november. Nu ville hon prata med mig om, hur jag tycker att man ska preparera en katt inför utställning.

Jag brukar ju inte ställa ut våra katter men teoretiskt vet jag ju, hur man ska göra. Min erfarenhet är att många uppfödare "vet exakt" hur man ska gå tillväga och allt annat är fel. En "pälsguru" anser t ex att man ska göra 7 - 8 shampooneringar, skölja emellan och avsluta med balsam och fön. En annan tycker att det räcker med 3 tvättar, en tredje något annat. Det är klokt att inte tappa rimlighetstänkandet. Tycker jag att det är lagom med åtta x shampoo? Man måste helt enkelt följa sin egen inre röst. För mig personligen räcker det med två tvättar och därefter balsam. Föna kan man göra, när katten lugnat sig lite efter den blöta upplevelsen. Visst är det viktigt att kattens päls är fin men det är inte det enda, som bedöms på utställning.

På styrelsemötet i torsdags diskuterade vi en hel del saker. B la har jag föreslagit Carina Lindstaf att vi ska låta läsarna annonsera i Trasdockan för halva kostnaden, som övriga har. Förslaget fanns på dagordningen och beslut fattades om att vi ska gå ut med informationen i kommande nummer. Jag tror att det gynnar både annonsörerna och klubben. Ett annat förslag, som kom upp i mitt huvud, när vi efterlyste ägaren till en upphittad Ragdoll i Gävle, var att vi skulle skapa en rubrik "kan vi hjälpa till" och där får läsarna komma med önskemål om t ex kattvakt en vecka, hitta någon som kan hjälpa till på den första utställningen, dinna fodervärd m.m - alltså kattrelaterade saker, som man kan behöva hjälp med. Min nya kattklubb, Birka kattklubb, håller i Sollentunautställningen och där ska Carina och jag försöka "sälja" Ragdollklubben. Eventuellt kan också Ove hjälpa till med något där.

Det finns så mycket man kan göra men det gäller att ha tid för det. Som jag skrivit tidigare, tycker jag att det är roligt att jobba för Ragdollklubben och jag lägger ner minst 20 timmar per vecka på arbetet. Snart börjar också nästa Pawpedskurs, så jag kan inte ta på mig mer arbete f.n. Vi ska försöka få en jämnare arbetsfördelning, så att Carina L avlastas lite. Hon börjar arbeta tre timmar tre dagar i veckan med start på onsdag. 

Alla katterna sover i sängen och Ove och jag ska åka till båtklubben och fika. Även Nickes "korv, Sissi Per d, sover.

 
20 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)