Utställning lördag och söndag

Lotta, Sissels fodermamma, har opererat sin hand men det har gått drygt två veckor sedan ingreppet, suturerna är borta och Lotta tror att det kommer att gå bra att bada, föna och preparera Rubi och Sissel med gummihandskar på. Tänk så fantastiskt för Ove och mig att, utan att göra ett handtag, bara åka till Sollentuna och vara där klockan 10, då utställningen öppnar, och sedan få njuta av vår egen katt som har en päls, som ser ut som ett moln. Lotta har då varit på plats sedan klockan 07, eventuellt fått katterna veterinärbesiktigade - det görs stickprovskontroller - iordningställt dubbelburen med den nyinköpta burklädseln, mat- och vattenskålar, toalåda och till sist satt in Sissel och Rubi. Det är helt fantastiskt att se hur vackra de är, där de sitter och nyfiket tittar tillbaka på alla besökare. Oh, vad jag hoppas att det kommer att gå lika bra för Sissel som i Örebro (bättre än i Örebro för Rubi, som inte gick lika långt).

Tjejerna är förvisso båda ragdolls men för övrigt skiljer de sig en hel del. Sissel är RAG a, blå colorpoint ni minns, och Rubi är RAG n 03, brun bicolor. De har olika pälskvalité; Sissels päls tovar sig inte, ett arv efter Sandie (kanske Toni också, minns inte) medan Rubis päls är av en typ, som kräver mer arbete. Lotta slet en hel del med borste och kam förra gången. Kam ja - Mirakelkammen brukar finnas att köpa på utställningar och mycket annat. Varje gång jag går hem från en utställning har jag köpt prylar som jag, när jag gick in, inte visste att jag själv och katterna behöver :-).

Ove var och inhandlade sand och mat på Bromma zoo idag igen; Royal Canins, Iams och Pussis blötmat. Sedan fortsatte han till City Gross för att handla människoföda men köpte även Shebas paté, som Sandie är mycket förtjust i. Den damen vägrar ju att äta frön. Trots att Bromma zoo säljer veterinärfoder, finns inte Dental health där. Jag ska prata med veterinär Jon om det, när han ska vaccinera kattungarna. Nu har Ove planerat att åka till Evidensia Västerort och köpa "tandkoder" till Stisse och Stina. Jag tror verkligen på det. Stisse är snart 8 1/2 år och har ingen som helst tendens till tandsten men visst förstår jag att det också vore bra att borsta hans tänder. Kattandkrämen är inköpt och har legat orörd ett par år i kattskåpet. Jag vet, jag ska men vet inte när.

När det nu är så enkelt att själv ta sig upp i soffan, finner kattungarna ingen som helst anledning till att sova på golvet. De får ju nu vara ute från morgon till kväll och när de vill sova, klättrar de upp, alla tre, i soffan och lägger sig i en hög. Jag fotograferade Tingla och Tudor men Trulle låg underst, så hans huvud syntes inte. Nu ska de sova och är i hagen med stängd dörr och där får de stanna tills morgonen (Sandie hoppar enkelt i och ur hagen).

Upptäcker vid denna sena timme att bilderna finns på min andra iPad och jag har valt att inte koppla ihop dem. Visar sömntutorna imorgon.

7 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)