Utställningen

Glömde publicera igår igen!!! Därför blir det två avsnitt idag.

Jag skrev inget om gårdagen på kvällen, för jag tycker att det nästan är omöjligt att sitta på en stol med plattan, jag behöver en soffa. Det fanns ingen soffa i hotellrummet utan bara en liten trång fåtölj, en förvaringsbänk med skumgummiklädd dyna och så sängarna förstås. Jag avskyr att ligga i sängen. Så fort kroppen tillåter vill jag stiga upp, inte ligga och ”dra mig”. Nej fy!!!

Vi lämnde Sundbybergs station 09:21 och anlände till Örebro några minuter över 11. Innan vi åkte hade jag fått ett sms från Marie, som varit hos veterinären med Tingla och där fått medicin mot urinvägsinfektion (diagnosen av veterinären). Det hon fått var intiinflammatorisk medicin (f.ö behöver man ett urinprov för att kunna ställa den diagnosen). Något sådant hade veterinären inte att luta sig emot. Jag frågade om Tingla, förutom att hon jamade jättehögt på natten, också rullade på golvet och höjde bakkroppen, om hon blev klappad över ryggen (också via sms) men så var inte fallet. När jag sedan ringde Marie från tåget en timme senare, hade Tingla uppvisat alla tydliga tecken på löp. Lilla flickan var nu en stor flicka.

Väl framme tog vi en taxi till hotellet. Vi tänkte lämna vårt bagage där och checka in på riktigt efter besöket på Conventum, där utställningen hölls. Fantastiskt! Vi fick ett rum direkt, trots att tidigast incheckning skulle vara klockan 14. Vi kom till en lagom varm, luftig utställning med massor av katter. Efter att ha orienterat oss till ”ragdollraderna” och pratat med flera utställare gick vi till det bord, där Åsa Carnbrand var i full färd med att döma ragdolls. Man lär sig mycket genom att lyssna på domare men mitt råd är att alla med ragdolls själva ska ha raggdollens rasbeskrivning klar för sig. Då blir det ännu mer spännande att höra vad domaren säger.

Jag har så mycket mer att berätta om utställningen och jag kommer att fortsätta imorgon. Det jag vill säga idag är att det går att se prisutdelningen på SVERAKS startsida under rubriken ”Aktuellt”.

22 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)