Utställningen - dag 1

Strax efter klockan 11 träffade vi Marita och Peter utanför entrén på Solvalla och vi gjorde sällskap in till utställningen. Den hade pågått drygt två timmar och vi kom precis, när Ragdollkatter - juniorer - skulle bedömas. Oh, så fina allihop! Ove och jag träffade många kattbekanta, som vi pratade med och vi kom ifrån Peter och Marita. En stund senare hade Ove och jag också kommit ifrån varandra. Jag började leta efter Grupp 1-burar. Min f.d kollega, Annelie Johansson Borg är en känd utställare av Perserkatter och jag visste att hon skulle ställa ut idag. Efter idogt letsande träffade jag henne och fick "senaste nytt" från SÖS. 

Vid 12-tiden stämde vi träff med Marita och Peter i cafeterian (hittade varandra via telefon), som Järva kattklubb i all hast lyckats få till. Kaffe, smörgås och varmkorv fanns att köpa. Om alla hjälps åt, går de flesta problem att lösa, vilket nu bevisades. Familjen Svensk hade handlat och Leif och en tjej, som jag inte vet namnet på, skötte försäljningen. Klockan 13 tog Ove och jag över entrén och lottförsäljningen. Oj, vad vi sålde! Endast ett fåtal nya besökare kom, de flesta hade "checkat in" tidigare. 

Panelen startade strax efter klockan 16. Många förväntansfulla kattägare stod spända och väntade med sina nominerade älsklingar. För vissa är detta ett av de viktigaste ögonblicken i livet - att vara ägare av den katt, som domaren utser som den bästa i sitt slag; bästa hane, bästa hona, bästa kastrathane, bästa kastrathona osv. Oavsett vad domarna skulle säga om våra katter, vet jag att de är de finaste, snällaste, goaste och klokaste, som finns cool.

Vad än syftet är med att besöka en kattutställning, att vinna med sin kisse eller bara titta på de vackra djuren, ger besöket en härlig "eftersmak". Nu sitter vi i soffan och pratar om dagens upplevelser. Vi måste nog skaffa en bättre kamera. Även en värdelös fotograf kan ta bättre bilder med en bra kamera.

 
22 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)