Utställningen - dag 2

Skönt att vårt arbetspass startade först klockan 11. Vi hann i lugn och ro stiga upp, äta frukost och se Nyheterna på TV4. På väg till utställningen ringde Carina, som redan var där och hade sett bedömningen av Ragdolls. Hon undrade, om vi tänkte komma snart. Vi bestämde att vi skulle fika, när vårt "pass" var slut, klockan 13.

Precis som igår var det stor åtgång på lotterna. De kostade fem kronor, en rimlig summa för de flesta. Antalet katter var detsamma idag, 300 st. Min uppgift var att ta betalt för inträdet, Oves för lotterna. Plötsligt kom en man och hans barn i full fart på väg in utan att betala. När jag påkallade hans uppmärksamhet och talade om att det kostade 60kr för dem båda, svarade han: " men jag ska inte titta på katterna". Jag frågade då, vad han skulle titta på och han svarvade: "vi ska titta på hästarna". Jag upplyste honom om att vi inte har hästarna inne i utställningshallen.

Klockan 13 gick Carina och jag till Järva café. Jag beställde kaffe, Carina te och varsin smörgås. Ove arbetade vidare så att Pirpa, som skulle avlösa honom, hann äta lunch. Carina och jag pratade som vanligt om Trasdockan och våra katter. Vi ska båda köpa en Ragdollkattunge. Den kissen ska så snart som möjligt vänjas vid utställning. Varken Carinas Fena eller Sandie gillar bilfärder och utställning men vi tror att om vi badar, fönar och ställer ut vår nya kattunge redan från börja, kommer den att tycka att det är normalt och inte så "läskigt".

När Ove och jag kom hem, mötte oss två katter vid dörren. Stina föredrog att sova vidare i sängen. Sandie förmedlade direkt att hon ville ha mat. Hon är lite för liten idag men vi hoppas att hon ska växa till sig. En Ragdoll är färdigvuxen först vid tre års ålder, så vi håller tummarna.

Jag älskar stora katter med mycket päls. Den här kissen slapp buren ett tag och matte passade på att visa upp sin fina Skogkatt, OBS! Det heter inte SkogSkatt,  för mig.

 
23 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)