Utställningen i Örebro

Igår var det dags för årets första skönhetstävling för Sissel. Lotta hade badat sina pälsklingar och varit särskilt noggrann med att skölja ur pälsen efter shamponeringen. Sissel har av naturen en lättskött päls men sköljningen är ändå väldigt viktig annars kan pälsen liksom skiva sig. Klockan sex bar det av från Sollentuna med destination Örebro. Förutom Sissel och Rubi åkte även Sofia, Rubis ägare, och hennes blå mittedkille med. Det är c:a 20 mil till Örebro och i början av resan "sjöng" katterna men gav så småningom upp. Själv tycker jag att det är jobbigt, om en katt högljutt uttrycker missnöje men Lotta berörs inte. Som väl är är våra katter tysta under färd med undantag av att Sandie brukar jama lite i början av färden.

Det var meningen att även Ove och jag skulle åka till utställningen. Vi hade planerat att ge oss av redan på fredagen, bo på hotell och vara på plats, när utställningen öppnade. Så blev det inte. Även om Sandie inte är beräknad förrän den 25:te, ville jag inte lämna henne, om hon skulle behöva mig. Ove åkte alltså ensam. Klockan 09:32 avgick Göteborgståget från Sundbyberg. Två timmar senare steg han av i Örebro.

De flesta kattutställningarna i Stockholmstrakten äger rum i Sollentuna rackethall. Lokalen är inte särskilt rolig men kostnaden för hyra är överkomlig. I augusti brukar Järva kattklubb ha sin utställning på Solvalla men andra utställningslokaler är för dyra att hyra. Det är tråkigt att det förhåller sig så, för katterna kommer väsentligt mycket bättre till sin rätt i en större och ljusare lokal. Det är helt enkelt roligare att gå runt bland katterna i fräscha lokaler. Jag tyckte att utställningen i Falun var fantastisk men Ove sade att han anser att gårdagens mässa var än bättre. Jag hade gärna velat vara på plats.

Katter tycker om att äta små portioner många gånger per dygn. Om katten inte har problem med att lätt bli överviktig, är det bra om den har fri tillgång till torrfoder. Eftersom katter är dåliga på att dricka, är mitt råd att ändå inte enbart servera den "frön". Blötmaten innehåller en hel del vätska, som det hörs på namnet. Katten bör dricka minst 50 ml/kg kroppsvikt men vad gör man, om den vägrar? Är fyller blötmaten en bra funktion.

 

22 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)