Utställningen lördag

Så var det utställning igen. Det är väldigt spännande numera, när jag har en katt ur den egna uppfödningen med, Spinetts Sissel. Detta trodde jag aldrig skulle bli verklighet, eftersom jag har så svårt att bada en katt som tittar på mig, som om hon vill säga: "hur kan du göra så här mot mig"? Som det är nu sköter Lotta pälsvården, jag betalar anmälningsavgiften, Lotta bär fram katten och jag står och suger i mig domarens berömmande ord. Så vill jag gärna fortsätta ha det, så länge Lotta orkar och vill. Hon tycker att utställningar är lika roliga som jag och besväras inte alls av att katterna ogillar badet. De börjar att bli vana nu, så de protesterar knappt längre. Sissel har en fantastiskt bra pälskvalité, så hon slipper fönen, det räcker att kamma och borsta henne.

Ove och jag kom iväg senare än planerat och vi missade "det stora". Sissel hade blivit BIV, bäst i variant. Att förstå utställningar kräver att man är påläst. Kattungar tävlar i klass 12 (4 - 7 månader) och klass 11 (7 - 10 månader). Därefter börjar de att tävla om titlar. Kastrerade katter tävlar mot varandra och aldrig mot okastrerade, de tävlar mot andra okastrerade, honor mot honor, hanar mot hanar....... Sissel började tävla i klass 9, okastrerade honor, på utställningen i Örebro i januar och där fick hon sitt första certifikat.  Idag fick hon sitt andra.

I "katt.nu" går följande att läsa: "När domarna bedömer en katt dömer de efter olika nivåer. Det finns oftast fyra nivåer. De flesta katterna döms bara i nivå ett men har man en riktigt bra katt kan den gå hela vägen till nivå fyra.

Nivå 1 – Klassbedömning. Alla katterna i klassen tävlar mot varandra inom respektive kön. Den bästa katten i varje klass och kön blir klassvinnare. Certifikat delas ut till klassvinnaren om katten uppnår tillräckligt hög poäng

Nivå 2 – Bäst i variant (BIV) När alla klasserna inom en färg och mönster (variant) är bedömda tar domaren ut Bästa kastrat, Bästa vuxen, Bästa junior, Bästa ungdjur. Det måste finnas minst tre i varje grupp för att bästa skall kunnas tas ut.

Det är inte utan att jag är stolt. Egentligen har jag inte gjort så mycket för att få fram den här väldigt fina katten. Det var bara att hitta en bra uppfödare, Inger Köhlberg med stamnamnet Creamy blueeye, köpa Sandie (i stamtavlan heter hon faktiskt Åsåfin!!!) av henne och kontakta en annan duktig uppfödare, Åsa Remmert - Hallongläntans uppfödning, och få låna hennes avelshane. Det är alltså Inger, Åsa och Lotta som har gjort mig till den stolta ägaren jag är av Spinetts Sissel.

Premiär för den nya burklädseln. Fina rosetter och en mycket vacker Sissel.

 
11 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)