Utställningen på lördag

"Vår" lilla Mitzy är Carina Jadbris stora bebis nu. Hon har precis fyllt 1 år och det ska bli mycket roligt att träffa henne på lördag. Det blir både Carinas och Mitzys första utställning (alltså Carina som utställare, som besökare är hon inte novis) och Carina känner sig lite nervös och det kan jag förstå. Det är inte att bara hålla upp katten, utan man ska presentera den på ett visst sätt och det skiljer sig också hur man visar fram sin katt, beroende på vilken ras det handlar om. Jag vet inte, hur man ska göra men - till syvende och sist är det ju katten domaren ska bedöma, så kanske har det inte så stor betydelse ändå, hur man håller den.

Lotta har ju varit i "utställningssvängen" tidigare men det är ju många år sedan hon var aktiv. I Falun 1:a oktober kände hon sig lite ringrostig och nervös hon också. Carina och Lotta har aldrig träffats tidigare men jag planerar att presentera dem och Annelie för varandra. Annelies Smulan och Sissel är ju systrar. Det aka bli riktigt roligt a träffa "flickorna Spinett".

Vid Ragdollklubbens bord kommer vi att sälja medlemskap i klubben i form av presentkort. Bra julklapp, tycker vi. Pga av den inte alltför lysande ekonomin i klubben, kommer Carina och jag själva att trycka ut egentillverkade bevis på medlemskapet och köpa "juliga" kuvert till dem. Nästa år hoppas vi ha råd att låta trycka presentkorten på ett tryckeri.

Idag, när inget nytt avsnitt i Pawpedskursen fanns på mailen, erinrade jag mig att det i G2 är inlagt två "kom-ikapp-veckor" för dem, som av olika anledningar inte lämnat in och/eller blivit godkända. Faktum är att det är riktigt skönt, eftersom det finns annat, som också måste bli klart innan nästa onsdag. Uppriktigt sagt tycker jag att det blir mer intressant de kommande veckorna, eller rättare sagt mer användbart. Det som återstår är: 

vecka 7-Parning, dräktighet, förlossning 
vecka 8-Kattungarnas utveckling 
vecka 9-Försäljning av kattungarna 
vecka 10-Projektarbete 

Att jag känner så beror på att jag aldrig kommer att försättas i en situation, när det är jag som måste avgöra, om en katt har silverinslag, bedöma graden av vitfläck och mönster eller icke-mönster på en röd katt. Jag kan mycket om detta nu och kunskap är inte tung att bära men jag måste tillstå att jag tycker att det är mycket roligare att lära mig saker, som jag vet att jag själv kommer att ha praktisk nytta av.

16 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)