Vaccination

Alla katter som ställs ut och/eller ska bo på kattpensionat måste ha ett fullgott skydd mot kattpest och kattsnuva. På utställning får varken vaccinationen mot kattpest eller kattsnuva vara äldre än ett år. På kattpensionat räcker det med att katten det senaste året fått en "kattsnuvespruta" och att den är vaccinerad mot kattpest under de tre senaste åren. Kostnaden för att ta fram ett nytt läkemedel är mellan 10 och 15 miljarder. Vi ska vara tacksamma för att det tar mycket lång tid, 8-10 år, innan ett nytt läkemedel godkänns och registreras, eftersom det då är väl testat och dokumenterat. Innan eventuella tillägg av indikationer och/eller ändring i doseringsrekommendationerna kan göras, måste ytterligare studier till. Jag tror att det är därför, som det ännu inte kommit nya riktlinjer för, hur ofta våra katter ska vaccineras - jag väntar en ändring inom en inte avlägsen framtid.

Våra katter var inbokade för vaccination klockan 15 idag. En halvtimme innan satte vi in Stisse och Sandie i vår stora transportbur. Stina placerades ensam i den lite mindre (men inte liten) buren. Sedan bar det av till Jon på Bromma zoo. När vi åkte bil med Sandie första gången var hon helt förskräckt och "räddspann", högt och med ett konstigt ljud. När vi åkte till och från pensionatet jamade hon lite av och till men idag klagade hon nästan inte alls. Jag tror för övrigt att Stisse har en lugnande inverkan på henne, lugn och trygg som han är. Kanske känner katterna igen sig hos Jon, iallafall var de inte direkt roade av att bli lyssnade på med stetoskopet, få tänderna inspekterade och slutligen vaccinationssprutan. Hela besöket var avslutat på 20 minuter och 1086kr fattigare åkte vi hem.

Fick nyss ett sms från Helena. Oj vad hon jobbar för djur, främst katter. Både igår och idag har hon levererat kattmat till mindre bemedlade kvinnor, som hört av sig i en förhoppning att få lite mat till sina älskade djur. Igår körde hon torrfoder till Östhammar, idag till Värmdö. Hur orkar hon? Själv köper jag mig fri från mitt dåliga samvete. Det är omöjligt att hjälpa alla behövande; människor som djur. Att hjälpa enskilda djur är säkert bra men eftersom jag vill hjälpa dem, som allra bäst behöver det försöker jag ge till grupper av djur istället; katter på katthem, orangutanger, isbjörnar, gorillor osv. Jag tror att det kommer flest tillgodo men jag kan ha fel. Så gör jag iallafall. Jag är t ex medlem i Världsnaturfonden. De flesta jag känner anser inte att 20kr är mycket pengar. Tänk om alla mina vänner skulle skänka den summan till någon djurorganisation. Vad mycket pengar det skulle bli, utan att någon av dem ens skulle märka det.

 

 

19 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)