Vaccination

Det har gått ett år igen. Förra året vaccinerades alla katterna i slutet  av januari. Att vi väntat lite längre än rekommendationen, beror på att vi inte ville vaccinera Stina, medan hon fortfarande ammade. Det är viktigt att sköta vaccination mot kattsanuva och kattpest, även om katterna är innekatter. Smittan överförs via urin, avföring och skor men kattsnuva kan också överföras från en person, som "gullat" med en smittad katt, kattpensionat och kattutställningar. Sjukdomarna kan i värsta fall leda till döden. Särskilt bland ovaccinerade kattungar och unga katter är risken stor att katten dör, om viruset bryter ut.

Vid 4-tiden idag ska Ove hämta Tasse hos Carin Solna. Sedan kommer han hem och hämtar mig och våra katter. Därefter åker vi till veterinär Bubba i Bromma. Han är vår "husveterinär". Vi har under årens lopp träffat ett antal veterinärer men ingen har varit så bra som Bubba. De andra har säkerligen handlat helt korrekt medicinskt sett men den värme och det genuina intresse, som Bubba visar, har ingen annan gjort. Han har en sann glädje i sitt arbete.

Katterna sover som vanligt vid den här tiden - alla i sängen. De har återgått till samma rutiner, som de hade innan kattungarna kom. Om någon timme vill de gå ut på balkongen. De är inbitna ornitologer och, trots att de vet att de inte kan fånga sitt tilltänkta byte, hoppar de mot glaset på balkongen, när fåglarna kommer för att äta av talgbollarna, som vi hängt upp.

Ni kattägare som inte har vaccinerat er katt på mer än ett år, GÖR DET!

18 feb 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)