Vad är jobbigt?

Jag har fått frågan många gånger- "är det jobbigt med kattungar"? Det beror på vem man frågar och om kattungarna är pigga och alerta och kattmamman har gott om mjölk. Dessutom har vi människor olika gränser för, vad som är jobbigt. Jag tycker att det kan vara både jobbigt, roligt och oroligt och klart mest roligt. 

Lotta sade idag att det med största sannolikhet är tre honor och en hane. Jag gillar inte att kalla kattungarna för 1:an, 2:an, 3:an och 4:an. Det är så opersonligt. Nu kommer jag idag att fortsätta kalla dem så men imorgon har de namn. 

Jag är inte helt nöjd med viktuppgången på nummer 3 och 4. 1:an, som vägde minst, har ökat 35 g sedan födelsen, 2:an 33 g och dem är jag nöjd med. 4:an har ökat 17 g - njaa... men så kommer 3:an, som bara ökat 10 g. Det är för lite! Gårdagens vikt fick jag aldrig, så det var först idag, när jag ringde och frågade, som jag blev varse detta. Nu ska man hålla i minnet att naturen sköter det mesta men ibland måste man hjälpa den på traven. 

Klockan var 18:35, när jag fick vetskap om detta och jag var i full färd med att tvätta lakan i tvättstugan, så Ove åkte ensam till Bromma zoo och köpte mjölkersättning och en nappflaska och fortsatte sedan till Lotta med mjölk och flaska. Kattungen var pigg och sög fint på sin mamma och Lotta och jag överenskom att hon skulle mata till honom imorgon bitti, om han inte ökat minst 5 g under natten. Det är en balansgång mellan att se allt som naturligt och inte se, när det är nödvändigt att hjälpa till men allmäntillståndet är det viktigaste. Ja, i sådana här lägen kan det vara oroande, vaksamheten ökar. Vissa kattungar, oftast mycket små kattungar, kan behöva tillmatas var fjärde timme i flera veckor, dvs även nattetid, och då kan det vara riktigt jobbigt, så om det är jobbigt beror på så många olika saker. Så kommer vi till roligt och det är verkligen roligt att ha kattungar!!!

Med samma glädje som när ens baby fäster blicken, gläds man åt när kattungarna öppnar ögonen, reser sig på vingliga ben och tar sina första steg. Det är verkligen roligt! Jag planerar att åka och själv titta på kattungarna den kommande helgen. Det ska bli spännande att se om vi får någon bicolor, vi har bara två sådana sedan tidigare, en brun och en blå.

Intresset för mat och värme går inte att ta miste på och visst ser Sissel stolt ut? Sissel och hennes kattungar har sitt "lilla bo" alldeles bredvid hagen, där Rubi och hennes bebisar bor. Rubi kan gå in och hjälpa Sissel med tvättning och avlastning men de stora kattungarna får och kan inte komma dit. På den tredje bilden skymtar två "stora kattungar".

På den sista bilden har Flinga (Västeråskatten) tagit plats i Lailas resväska, när hon kom hem från hopptävlingarna inGöteborg.

 

 
29 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)