Vad ensamt det skulle vara

Om vi inte skulle ha katterna, vad skulle vi då göra på kvällarna? Sitta och hänga framför TV:n bara. Nu håller katterna oss igång, särskilt Sandie men Stina hänger på direkt. Sandie är alltid jättehungrig på kvällarna. Hon tigger mat av mig varannan timme och Ove utfodrar henne i samma takt. Det är han som vet exakt vad de ska äta en viss dag men klockslaget bestämmer katterna själva. Fisken igår var försvinnande god men tydligen inte lika mättande som kattungematen, som lillan äter, för imorse var hon jättehungrig.

Det börjar bli kallt nu på balkongen även för katterna. Ove och jag flyttade in våra middagartill köket förra helgen och båten, som nu är på land - vintersäsongen har börjat! Först i i april återupptar vi det behagliga livet på balkongen och på båten igen. En trädgårdsmästare berättade för mig att en inglasad balkong håller c:a sex grader högre temperatur än utomhustemperaturen och det förklarar nog att katterna, dvs Sandie och Stisse, fortfarande gärna vill ut på balkongen på morgonen. Katterna slipper fundera över, om de behöver köpa något nytt, varmt till vintern. De har redan börjat fixa det alldeles själva igenom att ikläda sig en varmare päls. Skönt för dem att slippa gå i affärer :-)!! Visserligen vet jag att katthonor kan vara skendräktiga men jag tror inte att det är förklaringen till att Stina blivit tjock. Inte heller tror jag att det enbart beror maten (visserligen är hon ständigt hungrig numera) - jag tror att hon väntar bebisar. Det är nog en del av förklaringen till att hon inte vill vara ute på balkongen med de andra. Hon vill vara inne och "ruva". 

Idag glömde Stisse för en stund att han är kastrerad. Det visade han genom att försöka förföra Sandie. Vad arg hon blev! Den lilla tjejen, hälften så stor som Stisse, lade sig på rygg och slog och sparkade honom. Han är en fredlig typ, till och med när lusten fallit på, så han lommade iväg. Sandie såg ut som om hon tänkte: "hur kan han komma på att göra så här mot sin syster". En kastrerad katt kan någon gång och en kort stund bli lite pilsk. Visserligen har han blivit av med sina testiklar och bitestiklar men det finns andra hormoner i kroppen, som kan "slå till" en kort stund. Det ska jag skriva om en annan gång. Nu ska jag ta Stisse med mig och mysa med honom, innan jag ska läsa lite.

 

 

16 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)