Vad glad jag blev!

Som jag skrev igår vill jag dela med mig av både det jag vet och de erfarenheter jag fått under alla mina år med katter. Trots mer än 30 år med katt har den här (sista) kullen lärt mig massor.

Om jag backar i minnet till 1988 då jag köpte Mysan, min fina, lilla kattunge som säkerligen inte var äldre än max 8 veckor. Jag hade ingen aning om att det var alldeles för tidigt - jag köpte henne ”på annons”, så den uppfödaren hade nog också en hel del att lära. En annan felaktig uppfattning jag hade var att alla katter äter torrfoder men det gjorde inte Mysan. För att hon inte skulle svälta ihjäl började jag ge henne köttfärs, nymald skulle den vara. Under sitt långa liv, Mysan blev 20 år så när som på tre månader, åt hon inget annat än kött av olika slag. Det hon tyckte allra bäst om var oxfilé, inget jag hade för vana att ge henne. Hon försåg sig själv, om hon såg en möjlighet. Hon tyckte helt enkelt att oxfilén smakade bäst. 

En midsommar för många år sedan hade jag bjudit in till grillfest på landet. Jag hade skurit kött och korv av olika slag och lagt på ett stort fat. En liten stund innan gästerna skulle komma, ställde jag ut fatet på ett bord bredvid grillen och gick in i huset och fortsatte med förberedelserna. När jag kom ut med mer mat såg jag det..... Mysan var i full färd med att äta sin andra bit oxfilé. För att nå den hade hon haft ett fasligt sjå, eftersom den låg längst bort på fatet men ”skam den som ger sig”!!!

Katten är ett köttätande djur och det har jag sett otaliga bevis på. För några år blev det mycket prat om just rått kött. Röster höjdes för att man skulle servera sin katt t.ex. BARF, biologiskt anpassad rå föda” men också att man kunde göra egen mat med råa ingredienser. Recept efter recept togs fram av entusiaster; finstrimlade senor, muskler m.m. blandades och vägdes så att födan skulle bli rätt sammansatt. Alldeles för jobbigt, tyckte jag, och fortsatte ge mina kissar Royal Canins torr- och blötmat men för två år sedan föddes Yatzi och nu var jag tvungen att tänka om. Yatzi gillade inte Royal Canins mat och åt minimala portioner. Jag återkommer till det imorgon. 

Vad var det då jag blev så glad över? Jo, jag fick ett mail från en för mig obekant kvinna. Hon berättade att hon läser min blogg och att hon tycker att hon också får bra tips och har lärt sig nya saker genom det jag skriver. Det är ju naturligtvis mitt syfte och jag är så glad över att ha fått höra detta. 

5 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)