Vad gör en volontär?

 

En volontär är en person som arbetar utan ekonomisk ersättning. Lönen är vetskapen om att man gör gott för andra. I Prata Katt handlar volontärarbete om jobb med och för katter men det finns naturligtvis även många andra typer av idéellt arbete.

En av våra lyssnare, Lotta, tog för ett tag sedan kontakt med oss via våra sociala kanaler. Hon ville  berätta, vad hon gör för katter. Sedan 2013 arbetar Lotta på ett katthem i sin hemstad, Norrköping. Mellan klockan 08:00 och 12:00 varje söndag finns hon på plats för att ta hand om sina skyddslingar. Under dessa fyra timmar ger hon dem mat, rengör kattlådor och boxar (de små rummen där katterna vistas kallas så), städar allmänna ytor och diskar skålar och annat som är i behov av det. Sist men inte minst umgås hon med ”sina” katter. Lotta är ibland även behjälplig vid infångandet av katter. Jag ska inte berätta mer, för det gör Lotta själv mycket bättre i vår podd, Prata Katt. Avsnittet kommer att sändas om drygt två veckor.

Igår fixade jag mina naglar, idag var det katternas tur. De protesterar aldrig och det är skönt, för jag har även hjälpt till med nagelklippning på samarbetsovilliga missar och det är inte kul. Som med allt annat måste man vänja katterna vid detta redan innan de flyttar till sina nya hem, dvs innan de blivit 12 veckor. Imorgon är det dags för pälsvård igen. Det räcker med att kamma Stisse var tredje till fjärde dag. Sandies päls är så lättskött, så det är nästan bara att att damma av henne :-). Stina har en både lång och tjock päls och borde helst kammas varje dag, för att det skulle vara optimalt men hon borstas med samma intervall som de övriga. 

Cleo, Elins blivande kattunge, är mycket försigkommen. Hon har varit först med allt och fortsätter att vara orädd och nyfiken. I varje kull är det oftast någon som utmärker sig på det viset och de andra följer sedan efter. När man väl bestämt sig för att skaffa en kattunge, brukar man börja längta så efter den. Elin har lyckan att bara gå ett par trappor upp i samma portuppgång för att kunna hälsa på sin ”dotter”.

Ethel skickade en bild på sitt lilla akvarium. Där ser man tydligt att fiskintresset är stort även hemma hos Ethel och inte bara hos oss.

Till sist ett par fotografier från Maltes hem. Hans syster heter Mira.

 
13 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)