Vad gör vi nu då?

Måtte löpet vara över snart! Stina höll mig vaken en hel del inatt. Kattungarna var också vakna och aktiva långa stunder under småtimmarna. En strulig natt med andra ord. Problemet med den här kullen är att alla tre så tidigt blivit intresserade av klätterträdet. Yatzi leder klättlerligan. Hon var den, som först tog sig upp till den andra avsatsen och den enda, som så smått börjar förstå, hur man på ett säkert sätt kan ta sig ner. Sandie älskar ju att ligga högst upp och är inte direkt förtjust i kattungesällskap på sin våning. Hoppas nu att alla ungarna håller sig på golvet kommande natt. Vad gör vi annars!

Idag kokade Ove torsk till katterna. Först ut att smaka var Yatzi. Hon vill helst bara äta på Stina och egentligen är det bara till frukost, som hon vill äta bebisfrön. De andra två tycker mycket om "Mother and baby" och äter så snart de blir serverade. Det finns torsk kvar, så alla katterna kan få fisk till lunch imorgon. Matfrågan kräver att någon finns hemma stora delar av dagen, så att de små kan få mat, när de har sovit. Om det inte vore för Stisse, skulle maten kunna stå framme och det skulle vara skönt men nu går ju inte det. Stackars Stisse! Han vill så gärna ha bebisfrön.

Just nu är det "cirkus". Alla småkatterna jagar varandra runt i lägenheten och, trots att de är så små, klapprar deras fötter hårt mot golvet. Stina har svårt att acceptera att kattungarna blivit så självständiga. Hon skäller på dem med en irriterad stämma och, när de kommer fram till henne, trycker hon ner dem på golvet och försöker tvätta dem lugna. I takt med att de alltmer frigör sig från sin mamma växer de påtagligt från dag till dag. Yatzi vägde ikväll 1025g, Mitzi 1097g och Titzi 1170g. 

Vi har nu lagt ut kuddar på golvet runt klätterträdet. Vi hoppas naturligtvis att de inte ska varken ramla eller hoppa ner från det men om.

 

26 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)