Vad kan vi kräva?

Jag hade alldeles för lite kunskap, när jag (egentligen Stina) fick ”min” första kull. Det visste jag naturligtvis men jag trodde att jag bara skulle ha kattungar en gång och aldrig mer. Jag informerade kattungeköparna om mina brister men sade samtidigt att jag ändå ville att de skulle vända sig till mig med eventuella frågor eller problem och att jag skulle göra allt som stod i min makt för att kunna ge ett råd eller svar med hjälp av mina egna kunniga och erfarna ”kattvänner”. Jag tycker att man som köpare av en liten kisse har rätt att kräva det av uppfödaren. Mycket snart efter det att kattungarna flyttat insåg jag att jag ville fortsätta föda upp kattungar. Nu måste jag ta mitt fulla ansvar och utbilda mig. Jag började med att anmäla mig till PawPeds grundkurs 1 (av 3) och läste samtidigt allt jag kom åt om katter.

Maxi kom, som jag berättat, från Stinas första kull. Conny och Elisabeth hade en stor hund och  Elisabeth hade aldrig varit intresserad av katter; tyckte att de såg falska ut med sina gröna eller gula ögon. Conny däremot ville gärna ha en katt och hade nu kommit på den ljusa idén att försöka locka med Elisabeth och titta på en ragdoll, en ras med blå ögon och som Elisabeth aldrig sett. Båda blev förtjusta i Maxi och han gav mersmak.

Elisabeth vill nu köpa en Sfynx och det var det hon ville prata med mig om, när hon ringde igår. Sfynxen är en liten ras, åtminstone i Sverige (vet inte hur det ser ut i den övriga världen). Det finns få uppfödare och alltså knepigt att hitta kattungar till salu. Elisabeth hade nu hittat en uppfödare, besökt kattmamman och hennes ungar och skulle nu tinga en av kattbebisarna. Uppfödaren hade ännu inte skaffat stamtavlor på kattungarna men hon hade nu skrivit, vad hon betraktade som ett tingningsavtal, och nu ville Elisabeth höra med mig vad jag tyckte om det. Uppfödaren hade använt sig av SVERAKs formulär och fyllt i kattmammans alla uppgifter där man ska fylla i namnet på den katt man tingar. Detta förklarade hon med att eftersom hon inte hade någon stamtavla på kattungen var det här det bästa sättet hon kunde komma på!!! 

Jag är glad över att mina kattungeköpare tycker att det är naturligt att ringa till mig, om de vill diskutera något. Jag vill förmedla den känslan till alla som köper katt av mig, för jag vill alltid hjälpa till om jag kan och tycker om att få veta vad som händer runt ”mina” kattungar. Imorgon berättar jag vad Elisabeth och jag kom fram till.

Här kommer en nytagen bild på vackra Flinga i Västerås (bild 1). På den andra bilden ligger Mimmi, en underbar tjej som blivit stora damen. Med bilden följde en inbjudan att hälsa på henne en söndag framöver. Jätteroligt!

 

 
10 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)