Vad märkligt!

Strax efter det att Mia och jag lämnat Elin igår, fick hon ett mail från webmaster, Anngert, i The Maine club - den ena av två rasringar för Maine coonkatter. Hon hade ingen aning om att Mia (som är medlem i den klubben) just intervjuats i Prata Katt. Anngert hade av en händelse upptäckt att det finns en kattpodd med just det namnet. Hon blev intresserad och skrev ett mail till oss (det är Elin som står för kommunikationen med dem som kontaktar oss via sociala medier). Anngert vill intervjua oss och hade skickat med ett flertal frågor. Hon skrev att hon hoppas på snabbt svar för att kunna skriva om oss och Prata Katt i nästa nummer av klubbens medlemstidning. Kul!!! Jag ska sätta ihop ett svar och skicka å det snaraste.

Sissel har inte visat några tendenser till att börja löpa, så det dröjer innan vi får tillökning på kattfronten. Däremot har ”Ove” fått flera fisksyskon, både oranga och gula. Om fiskarna blir för många, får vi lösa det genom att ha fiskar av bara ett kön i det nuvarande akvariet och köpa ett litet, där vi placerar våra fiskbarn. Min plan har varit, ända sedan vi köpte vårt ”fiskbo”, att köpa ett akvarium inklusive fiskar i julklapp till barnbarnen. Jag har ännu inte bestämt om det blir ett 30- eller 60-liters. Ska diskutera saken med deras föräldrar först.

Vi ser fram emot föreläsningen på lördag. Då håller Scandinavian Ragdoll Club ett rasseminarium i Almunge, utanför Uppsala. Två kända profiler i ragdollvärlden, Christine Landin och Åsa Carnbrand, föreläser. Christine var bland de första att registrera sin raggdoll, när rasen väl blivit godkänd i SVERAK 1992 (godkändes 1990 som ras i FIFe). Åsa är kattdomare och hon har dömt Sissel flera gånger (med bra resultat). Kursen börjar klockan 10 och beräknas sluta vid 17-tiden. 

Alla katterna är trötta. Christine har varit här och det uppskattar de inte. Hon stör deras sömn, när hon drar fram genom lägenheten med den, i deras tycke, hemska snabeldraken. Nu är det iallafall lugnt, rent, snyggt och luktar gott i hela bostaden.

6 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)