Vad mer innan kattungen flyttar?

Om man går i "köpa-katt-tankar" är det, om inte förr så nu, dags att ställa sig i kö till PawPeds grundkurs steg 1 (G1), en fantastiskt bra utbildning med inriktning på kattägande. Den skulle jag vilja se som "körkort för kattägande". Steg 2 (G2j handlar huvudsakligen om att föda upp en kull med kattungar. För att vara behörig sökande till den kursen, måste man ha blivit godkänd i den första utbildningen. Så här i backspegeln önskar jag verkligen att jag hade gått de kurserna, innan Stina och jag fick vår första kull :-). Jag har bestämt mig för - kom på det i skrivande stund - att när någon tingar en kattunge hos mig, ska jag berätta om PawPeds och värdet av att ha gått kurserna. Ingen hade nämnt något om dem för mig och jag förstod inte att det är så mycket man ska känna till. Nåväl - jag haltade mig fram men började direkt efter den första kullen söka utbildningar. Den första jag hittade var "Avel med framgång", en 2-dagarskurs med Ulrika Olsson - den här gången i Rotebro. Samma kurs som jag, med större behållning, gick i Borlänge första helgen i april i år (jag visste mycket mer om katter i våras än när jag gick kursen första gången).

Det är viktigt att känna förtroende för de blivande kattungeköparna och att både kemi och värderingar stämmer väl överens, åtminstone känner jag så. Visst finns det människor, som skulle kunna erbjuda en kattunge ett bra hem men det räcker inte för mig. Jag överlåter en älskad liten vän och vill även ha kontakt med den via en liten hälsning och bild någon gång ibland, för jag tänker ofta på "mina" småttingar.

Jag är så glad över att jag - utan undantag - hittat mycket bra kattungeköpare. Många har hört av sig med förfrågningar om kattungar när jag inte har en dräktig hona, utan att kattungar bara är på planeringsstadiet. Då hänvisar jag till min blogg. Där berättar jag allt som händer i min lilla uppfödning. Att ha en väntelista är inget jag brukar använda mig av. Det kan hända så mycket innan jag väl har tingningsklara kattungar. Om intresset  kvarstår hör de intresserade av sig. Jag ber dem då att berätta om sig själva och hur en kattunge skulle få det hos dem, om de inte redan gjort det i det första mailet. Om jag tycker att allt verkar bra, bokar vi ett datum för personligt möte där katterna står i centrum. Är vi nöjda med varandra skriver vi ett tingningsavtal. Jag använder SVERAKs avtal, som finns på deras hemsida. Kattungeköparen betalar en handpenning, som kan variera mellan olika uppfödare. Jag tar 2 000 kr. Mina kattungar kostar 9 500 kr men om man köper ett syskonpar lämnar jag 1 000 i rabatt, dvs 18 000 kr totalt. Detta gör jag inte för att det är svårt att hitta bra hem utan för att det måste kännas tryggt för en liten kisse att få med sig ett syskon till till det nya hemmet, där allt är nytt och främmande.

Idag kom en hälsning med foto från Tingla och Marie, som är på semester på Ljusterö.

 
23 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)