Vad tänker Smulan?

Igår verkade det som om Smulan undrade, vart hennes systrar tagit vägen. Hon gick runt i lägenheten och letade, tror jag, efter dem. Iallafall jamade hon av och till. Ove tog upp och bar omkring henne och då tystnade hon. Sandie reagerade överhuvud taget inte, hon var fullt upptagen med att försöka kalla till sig en kavaljer genom att vråla och vandra olycksaligt av och an. Stackars Sandie! Vid midnatt hade lugnet lägrat sig. Smulan hade lagt sig tätt intill Ove, som är hennes favorit (och hon hans, tror jag) och han ersätter gemenskapen med syskonen. Smulan visar att hon är en äkta Ragdoll genom att hela tiden vilja vara med och "ha koll på läget". Just nu har hon lagt sig på rollatorn. Jag tror att det är för att hon vill ligga högt. Hon har nu blivit så stor att vi kan sätta upp klätterträdet igen. Stisse kommer att bli överlycklig, när han kan få ligga på mellanplanet och spana ut över sitt "rike". Även tjejerna kommer att uppskatta att kunna klättra upp och lägga sig strax under taket.

Om det inte hade varit problem med mitt ben och en osäkerhet över, hur nästa operation ska gå, hade jag gärna behållit en av kattungarna. Jag känner det extra starkt nu, när vi bara har Smulan kvar. Hon är så gullig och hon är absolut inte krävande och det är så mysigt att ha den lilla dockan med hela tiden men nu hon kommer hon istället att förgylla tillvaron hos Annelie i Grödinge istället. 

Benet ja - eller rättare sagt mitt knä. Jag var på Danderyds sjukhus mellan klockan 09:30 och 12:30 idag. Allt är nu klart för operation. Det är en stor och komplicerad operation och jag fick veta att operatörerna kommer att vara en ortopediprofessor och en annan välrenomerad och erfaren ortoped, där den ene kommer att avbryta sin semester för att vara sin kollega behjälplig. Jag är tacksam över att man från klinikens sida gör sitt allra bästa för att det ska bli så bra som möjligt den här gången. Ove kom och hämtade mig och sedan åkte vi till Kaplans, där jag tittat ut en väska, som jag ville köpa. Klänning, blus, plånbok och väska inom en vecka. Under resten av året kommer jag endast att besöka mataffärer, om jag alls kommer att gå in i en butik. Trots att shopping inte är min grej är jag glad för mina saker. 

Jag har börjat titta efter en lämplig hane till Stina. Jag förstår att inte så många orkar ha en fertil hankatt. Förutom att de skriker förfärligt urinmarkerar de flesta också sitt revir. Jag har varit hos många uppfödare, där stanken varit näst intill outhärdlig. Jag förstår inte att någon står ut att ha det så. Tyvärr finns det inte så många uppfödare som lånar ut sina killar och det är mycket att ta hänsyn till, när man väljer partner till sin hona. Jag ska en annan gång berätta, hur man tar reda på, om katterna har något släktskap men det är inte det enda man väger in, när man vill ha kattungar. Återkommer till det.

Sixten har varit ute på gräsmattan idag. Selen var ok men det var lite läskigt ute. Fick också en bild över "tvillingarna Borg", Kajsa och Buster. Det är verkligen roligt, när ett syskonpar får följas åt till sin nya familj.

 
20 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)