Vad vore livet om inget hände?

Trist och enahanda, tycker jag. Livet ska vara spännande - det ger mig energi men vissa saker kan vara jobbiga. Det jag funderar mycket över nu och tycker känns jobbigt är att Sandie snart ska  kastreras. Inom kort kommer vår sista kattungekull att födas här hemma. Den fasen i livet är då över för både Sandie, Ove och mig. För att det inte ska kännas alltför tråkigt, har jag en ”övergångsplan”. Den ska jag avslöja imorgon. Det jag kan berätta nu är att jag hade ett spännande besök idag. Tania och Natalie var här. Mer om det imorgon :-).

Katter föds med förmågan att lära sig socialt beteende men både träning och interaktion med andra katter krävs, för att de ska kunna lära sig de specifika kattkoderna. Det innebär att katter som växer upp ensamma kan få det svårt med att läsa normala interaktionssignaler. Kattungar lär sig kattbeteende bland annat genom att studera hur andra katter gör, vilket möjliggör t. ex inlärningen av jaktbeteenden. Ungarna lär sig bättre om de kan studera en annan katts aktiva inlärning. 

Ibland finns ingen kattungeförebild och då måste ägaren träda in och jobba hårt för att stimulera katten som då, istället för att leka med sina kullsyskon, får leka med ägarfamiljen.

 

 

 

 

4 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)