Vad vore livet utan katter?

Katterna betyder oändligt mycket för oss. Jag tycker uppriktigt synd om de människor, som inte tycker om djur. Visst gillar jag hundar också men inte de påtvingade promenaderna. Med en katt får man allt det mysiga, som en hund kan ge men man slipper, som jag tycker, mycket av de oönskade beteendena, som en hund uppvisar. När jag hade hund fick jag alltid dåligt samvete, när jag såg sorgen i Rickens ögon, när han inte fick följa med ut, när han tittade bedjande på mig när jag åt något gott, när han inte fick fortsätta leka med sin hundkompis för att jag frös osv. Visst måste jag "städa" kattlådan men det går fort och jag slipper både regn och iskyla. Visst tigger en del katter vid och på matbordet men det gör inte våra kissar. Visst leker en katt med andra katter men det är stor skillnad mot, när två schäfrar leker inomhus (Ricken var en schäfer). Med andra ord - valet är lätt för oss.

Igår började jag skriva presentationen av Trasdockans veterinär, Anne Carlswärd, och hennes arbetsplats, Evidensia djursjukhus. Själva upplägget är tämligen klart men texten måste finslipas. Jag ska också bestämma mig för, vilka bilder som ska vara med. När jag är klar med det, ska jag skicka mitt förslag till Carina för synpunkter. Sedan mailar jag vårt förslag till Anne och Tina, sjukkhuschefen, för godkännande. Tiden går fort och Carina och jag måste träffas snart och fortsätta arbetet med Trasdockan. Mycket av innehållet i nästa nummer kommer att handla om Världsutställningen, så efter den 25:te måste vi sätta fart på riktigt.

Ragdollklubbens hemsida har varit ett sorgebarn, anser jag. Designen är ok men innehållet!! Nyheterna, "Klubbnytt" kan vara flera veckor gamla och så får det inte vara. Carina jobbar på att hitta en ny webmaster. En nyhet är ett medlemsmöte i november. Både trevligt och lärorikt. Professor Jens Häggström kommer och föreläser om HCM. Föredraget åtföljs av möjlighet till frågor och diskussion och efter det äter vi lunch tillsammans.

Styrelsemöte i Järva kattklubb klockan 18:30 stod det i min digitala agenda. Jag tog tunnelbanan till Stadshagen och styrde kosan mot Stadshagensterassen, där vi brukar hålla våra möten. Arne får låna SLL:s personalrum där. Jag ringde, när jag kom fram för att Arne skulle komma och öppna. Upptaget! Efter fem minuter ringde Arne själv och jag konstaterade att numret på displayen går till hans hemtelefon. Han hade glömt att HAN SJÄLV bestämt mötet till igår. Under samtalet anlände Conny, strax efter kom Sissi och sist Annika. 

Ove hämtade mig. När jag kom hem hade jag fått ett mail från Carina. Hon är den bästa ordförande man kan ha. Hon har både idéer och visioner för Ragdollklubben. Det berättar jag om imorgon.

13 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)