Vaddå kattgodis?

I valet mellan kattgodis och ost finns ingen tvekan hos varken Sandie eller hennes ungar. Faktum är att det i deras smak inte finns någonting, som är godare än mild Prästost. Som jag skrivit tidigare blir jag väldigt störd av djur som tigger. Tack och lov har Stisse och Stina aldrig intresserat sig för det vi äter! Sandie och de små däremot skuttar i full fart fram till bordet, när de ser att frukosten dukas fram. Sedan står de på golvet och väntar förväntansfullt på sin beskärda del av osten. Om det inte kommer en ostbit tillräckligt fort sätter de sig ner och slår med framtassarna på mitt eller Oves ben för att på så sätt uppmärksamma oss på att takten på ostutdelningen är för långsam. De kan nu också bedöma avstånd väldigt bra. Imorse - efter att noga ha studerat Stisse först - hoppade Mimmi från en stolsrygg över till köksbänken (bådar inte gott inför framtiden :-)), när osten kom fram. Katter i matlagningen är absolut no, no!

Katten är ju ursprungligen ett ökendjur och nu har Ever Clean tagit fram en sand med mindre sandkorn. Samtidigt ska den damma mindre. Alldeles nyss tog jag del av den undersökning test .se gjort i år. Vinnare är: Ever Clean Extra strength. Kanske det - själv tycker jag att all and från Eveer Clean fungerar bra. Oves favoriter är Less Track och Lavendel. Sandkornen i Ever Clean produkter innehåller aktivit kol, som binder odörmolekylerna. Ever Clean finns nu på Bromma zoo till extrapris, 79 kr för 6 liter. Det enda felet med kumpbildande sand är att den innehåller bentonitlera*. Hur som helst, trots att jag i de flesta andra avseenden värnar om miljön, använder vi den här sanden, som tyvärr inte är nedbrytningsbar.

Elin har åkt till Gotland idag för att närvara under Almedalsveckan. Kanske lyckas hon hitta Åsa från Djurskyddet där och se vad djurorganisationerna bjuder på där. Jag vet att flera olika organisationer på olika sätt försöker ”trycka på” politikerna att fatta ett snabbare beslut om en obligatorisk ID-märkning av alla katter och kastrering av utekatter. Heja, heja!!!

*Bentonit bildas genom naturlig nedbrytning av vulkanisk aska.

 
1 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)