Vagabond

Vid 11-tiden tog jag och Carina tåget till Västerhaninge. Bella, SE*Bello dolls, hämtade oss vid stationen. Efter en kort bilfärd svängde vi in på hennes garageuppfart och jag såg direkt en vacker brun bicolorkisse i fönstret. Väl inne upptäckte jag ytterligare sex vackra Ragdolls, de flesta bruna. Trots att det bodde så många katter i huset märktes det knappt utom för ögat. Det låg fantastiska skönheter lite här och var.

Bella hade ett helt rum med olika priser, som Carina förevigade och bilderna kommer i vårt nästa nummer av Trasdockan. Carina och jag hade sammanställt ett antal frågor som grund för den intervju, vi gjorde. Imorgon, medan jag har allt i färskt minne, ska jag sammanfatta vårt samtal till en artikel i tidningen. 

Bella tillverkar också kokarder, ett tålamodsprövande pillerjobb, som jag aldrig skulle kunna tänka mig utföra. Sju medlemmar i Birka kattklubb brukar träffas och iordningställa de rosetter, som ska användas som priser på Birkas utställningar.

Alla sex katterna väntade innanför dörren, när jag kom hem. Jag tog snabbt av mig skorna, tvättade händerna och började duka för en försenad lunch. Tre fat med blötmat, två med bebisfrön och ett med köttfärs. Alla åt med god aptit och jag kunde ta av mig ytterkläderna.

Imorse, när jag stigit upp, låg alla kattungarna på det varma golvet på toaletten. Yatsi verkar förknippa mig med mat och eftersom han enbart ätit ost och mammamat var han fortfarande lite hungrig (men inte tillräckligt för att äta frön). Jag värmde lite köttfärs i mikrougnen och gav honom. Han älskade det! Jag vill ju att han ska äta mat, som är avsedd för katter, även om det inte är fel att ge honom torsk och köttfärs ibland. Jag fick ett tips av Bella beträffande maten. Vissa katter kan vara lite knepiga, så länge de har sin mamma till hands. Bella brukar lägga upp kattmat och överst ett lager av det, som kattungen är förtjust i. Hennes erfarenhet är att den då fortsätter av "bara farten". Det ska vi prova imorgon.

Sandie löper. Imorgon, eller det blir ju faktiskt idag - klockan är strax 01 - ska jag kontakta Åsa, som har en lämplig kavaljer till Sandie. Om hon skulle bli dräktig nu skulle det vara fantastiskt bra. Kattungarna skulle vara flyttklara i mitten av juni och vi skulle kunna åka båt som vanligt. Att ta med ett gäng kattungar och tre vuxna skulle vara oss övermäktigt. Kanske, kanske blir det tre vuxna och en kattunge med på båten. Det skulle vara roligt.

16 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)