Väl förberedd!

Yvonne kom klockan 14 idag. Hon, precis som jag själv, har nästan hela livet omgivits av djur - alltifrån fåglar till hundar och katter. Hennes senaste hund är i hundhimlen sedan något år tillbaka och Yvonne bor nu utan djur i sin lägenhet strax utanför tullarna. Har man en gång varit djurägare och sedan blir ensam, tror jag att tomheten upplevs större än om man aldrig fått ta del av allt det positiva ett djur för med sig; att man blir välkomnad hem, har någon att prata med, somna och vakna tillsammans med, vårda och ge och få kärlek ifrån. Det var anledningen till att Yvonne var här idag. Hon saknar en vacker, mjuk och tillgiven kompis i sitt liv!

Yvonne ringde mig för några dagar sedan. Hon hade bestämt sig för att köpa ett djur och denna gång skulle det bli en katt - inte lika krävande som en hund men ändå ett fint sällskap. Hon hade läst på om olika kattraser och fastnat för ragdollen men hade inte träffat någon trasdocka i levande livet. Nu undrade hon, om hon skulle kunna få besöka mig och mina katter. Självklart! Jag visste direkt att Yvonne är en person som tar ansvar; hon är väl genomtänkt och förberedd och införstådd med att Sandie inte kommer att kunna ge henne en efterlängtad kattunge förrän tidigast i sommar.

Vi hade ett par trevliga timmar med mycket kattprat och om Yvonne inte ändrar sig, kommer hon att bli den första som får välja kattunge. Nu håller jag tummarna extra hårt för att Sandie börjar löpa snart, att hon blir dräktig och föder och tar hand om sina bebisar lika fint, som hon gjort de andra två gångerna. 

En gång tidigare har jag lovat någon köpa en kattunge från mig, innan den tänkta kattmamman ens varit parad. Denna någon är Elin. Det var sååå roligt att dela spänningen inför parningen, dräktigheten, förlossningen och kattungarnas uppväxt med en kattungeköpare som var lika engagerad i kullen som jag själv. Vi skrev till varandra ibland men främst följde Elin ”sina barn” genom bloggen. Elin och Leo är helt rätt och det kände jag vid vår första kontakt. Att de sedan köpte ett syskonpar var ytterligare ett plus, för då visste jag också att kattungarna hade trygghet i varandra, när nästan allt annat förändrades i de små kattliven. Jag vet att det går bra för en kattunge att finna sig tillrätta i sitt nya hem efter några dagar men de här två verkade inte ens fundera över att de flyttat.

2 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)