Välkomna mina små under!

Att se barn och djur födas är så otroligt fantastiskt! En liten oskyldig varelse kommer till världen, helt oförmögen att klara sig själv. En mamma tar (i de flesta fall) hand om sin avkomma, beredd att strida till sista blodsdroppen för att skydda sin unge. 

Jag hade räknat med att Sandie skulle bli mamma igen på onsdag, väl medveten om att kattungarna skulle kunna komma från och med idag till och med på lördag, utan att det skulle vara något onormalt med det. Jag borde veta bättre efter alla mina år som barnmorska - ingen vet säkert när en förlossning kommer att starta och inte heller hur den kommer att sluta. Ändå hade jag kallt räknat med onsdag, t.om bestämt med kattungarnas ”farmor” att hon skulle komma då. Nu blev det inte så. Förlossningen startade igår.

Vid 20-tiden började Sandie att spinna så där högt, som hon gjort vid tidigare förlossningar. Man tror att blivande kattmammor gör så för att lugna sig själva under värkarna. Hon spann med jämna intervall och jag förstod direkt att förlossningen hade startat. Tiden mellan värkarna blev kortare och kortare och jag bestämde mig för att informera ”farmor Eva”, som ville vara med och hade bett mig ringa, även om förlossningen skulle starta på natten. Jag ringde, Eva kom men den första kattungen var redan född, när hon anlände. 

Ztella såg dagens ljus, tänkte jag säga, klockan 23:00. Såg gjorde hon absolut inte, för alla kattungar föds ju blinda. Det är en enorm känsla, när kattungen sedan öppnar sina ögon c:a 7 - 10 dagar senare. Ztella föddes i soffan i vardagsrummet och det var perfekt; med god utsikt och bra ljus men........sedan ville hon till min garderob i sovrummet, där hon tidigare fött två kullar. I det här läget gör jag vad som helst för henne, så jag tar med Ztella in till sovrummet, där Sandie just fattat beslutet att föda sina andra bebisar där. Jag vet sedan tidigare att hon annars skulle bära dit henne själv, så lika bra att hjälpa till.

Eftersom jag endast sovit 2 1/2 timmar under de senaste 38 timmarna, ska jag nu göra mig iordning för natten. Resten av förlossningen kommer jag att redogöra för imorgon.

 

 
25 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)