Vänner genom katter

Det finns så många trevliga människor, som jag aldrig skulle ha träffat, om vi inte haft katterna. Alla som köpt kattungar av oss har känts rätt från första stund. Innan någon ens kommer på besök, har vi pratats vid på telefon och jag har betonat vikten av att kattungen inte ska lämnas ensam hela långa dagar. Jag vill också undvika flera småbarn, yngre än tre år. Det är helt normalt att en tvååring tar tag i katten på ett ovarsamt sätt, skriker och stojar runt på ett sätt, som kan skrämma kisse. För både den kattungeintresserade familjens och kattens skull är det bra att vänta med kattköpet tills barnet förstår, att ett djur måste behandlas med respekt och vad det innebär. 

Jag gissar att det finns många intressen, som kan förena människor. I Oves och mitt fall är det främst katter och kattungar och i viss mån också båtar och båtlivet. Genom katterna har vi fått nya vänner, inte bara träffat kattköpare. Det är snart tre år sedan vi lärde känna Carin, som köpte Tasse. Hon och jag äter numera regelbundet lunch tillsammans. Kattägare lider aldrig brist på samtalsämnen när de träffas - särskilt inte Carin och jag som är lika dåliga på att vara tysta ;-).

Annelie kom på besök efter arbetet idag. Första gången jag talade med henne var i telefonen, när hon ringde och var intresserad av att köpa en av våra hankattungar på försommaren 2016. Första gången jag träffade henne, hade hon redan tingat en kattunge. Det skedde när jag var inlagd på Danderyds sjukhus och fått mitt knä opererat för andra gången. Den gången kom hon för att titta på den hane vi pratat om i telefonen men hade, när hon åkte hem, tingat Smulan. Smulan valde Annelie och det blev kärlek direkt. Efter att Smulan flyttat har vi träffats flera gånger, senast i somras, då vi åt en förträfflig lunch på Annelies trevliga uteplats i Grödinge. Smulan och hennes ragdollbrorsa var med under hela måltiden; stora, fina och trevliga katter båda två!

Stina har verkligen förändrats sedan hon kastrerades. Som jag skrivit tidigare är hon märkbart mer tillgiven mot Ove och mig men även mer intresserad av besökare - om än inte lika mycket som Stisse. Han fyller ju år idag och jag berättade det för honom direkt på morgonen men han verkar inte vara så mycket för att fira högtidsdagar :-). Eftersom Annelie skulle komma på besök och det inte skulle vara trevligt att mötas av fisklukt, beslöt vi att katterna ska få sin kokta torsk på lördag istället. Idag fick Stisse bjuda de andra katterna på Feline från Bromma zoo istället och det utföll också till belåtenhet.

Nu har katterna firat klart och det måste ha tagit på krafterna, för nu sover de; två tillsammans med mig i vardagsrummet och en i min säng bredvid Ove, som ska stiga upp tidigt och arbeta imorgon.

31 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)