Vår!

Det finns många olika vårtecken; t ex att temperaturen stiger, att träd och buskar knoppas och att dagarna blir längre och längre. Detta är bekant för de flesta. Det inte alla vet är att katter också uppvisar vårtecken. De fäller vinterpälsen för att ikläda sig en tunnare vårskrud, de påverkas av ljuset, längtar ut och börjar fundera över artens fortlevnadcool.

Trots att vi kammar och borstar katterna ofta, hittar vi dagligen små hårtussar i lägenheten och mattorna antar en gråvit ton ett par dagar efter dammsugning. Ut för våra kissar är att vara på balkongen eller på båten, dvs i friska luften. Vid flera tillfällen har vi tagit ut dem i sele på gården men de vill genast in igen. De verkar tycka att det är lite otäckt, när det inte finns några begränsningar. Egentligen bör vi ju vara glada över att de inte är ledsna över att inte få vara ute på riktigt. Båda flickorna har nyligen löpt. Mars kallas ju kattmånad. Stisse kastrerades vid 10 månaders ålder men när flickorna löpt har han glömt det och vissa stunder har det varit lite väl livat här. 

Igår blev jag påmind igen, om hur hemska vissa människor är mot djur. Jag såg TV-programmet "SOS djur" på TV7. Två  små övergivna kattungar hade hittats av en djurvän, som kontaktat djurambulansen. De kördes direkt till ett jourhem. Fantastiskt att det finns eldsjälar, som upplåter sina hem och ger kärlek och praktisk omvårdnad helt ideellt i väntan på ett nytt permanent hem för skyddslingarna. Om alla vi kattälskare skulle ge 1kr per dag, skulle många katter kunna få ett väsentligt bättre liv. 1kr per dag är inte mycket men räcker till en hel del, om vi är många, som hjälps åt.

Våra katter lever ett bekymmerslöst liv, sover på soffan eller i vår säng, har alltid rena kattlådor och äter "kattmarknadens" bästa mat och gärna också "människotorsk". Hoppsan! Var är mina kompisar, tänker Sandie. Måste vara med!

 
8 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)