Vår "lilla mamma" och Maine Coon

Sandie är och har alltid varit en glad katt. Hon ser spjuveraktig ut, när hon sätter sig nedanför soffan, spärrar upp sina stora ovala ögon, öppnar den lilla munnen, så att den ljusa tungan blir synlig, och får fram sitt lilla "mjau". Så gör hon många gånger om dagen numera, eftersom hon är konstant hungrig. Idag och för övrigt ända sedan i fredags har "hovmästaren" skött serveringen, beställningarna har hon gjort hos mig, förmodligen pga att jag sköter både beställningarna och serveringen de dagar "hovmästaren" arbetar på sitt andra jobb i Upplands Väsby. Trots att det bara återstår en dryg vecka, innan Sandie ska bli mamma är hon pigg och alert men sover kanske något mer och numera alltid på sidan. 

Idag har jag sett bild på halvsyskonen till Sandies kommande bebisar, 5 stycken, tre killar och två tjejer. De bor i Enköping. Spännande att se, hur många "lillan" får. Det är, som jag tidigare skrivit stor efterfrågan på "småraggisar". Nyss kom ett mail från en ragdollängtande kvinna. 

Vid 17-tiden kom min gamla arbetskamrat Mia. Så roligt att träffa henne efter sex år. När vi pratades vid förra gången hade hon en Abessinier, Azlan, nu har hon två Maine Coon-katter, ett syskonpar. Mia arbetar som narkossköterska och en dag, hon hade arbetat natt, vaknade hon av ett konstigt ljud åtföljt av en duns. När hon steg upp för att titta efter, vad hon hört, såg hon Azlan livlös på golvet. Hon påbörjade hjärt-och lungräddning men det hjälpte inte. I obduktionsprotokollet fanns ingen förklaring. Längtan efter ny katt blev påtaglig och när Mia fick vetskap om att en bekant till en bekant just fått en kull, fem Maine Coon-bebisar, tog hon kontakt med uppfödaren och tolv veckor senare hade Tyson och hans syster flyttat in hos Mia och Christer.

Förutom att Mia är anestesisköterska är hon även utbildad inom medicinsk IT. Hon gick den första högskoleutbildningen som startade som ett samarbete mellan KI och KTH. Därför måste det ha varit ett BINGO i rasringen Main Coon-katten, när Mia kom med i klubben. Mia kan programmet "In design" och hon tycker om att skriva. Tyvärr har hon inte samma förmån som jag - att ha en samarbetspartner. Det är jobbigt att inte ha någon att diskutera idéer, upplägg, text och bilder med. Mia har se senaste åren varit sekreterare i klubben men har nu avsagt sig intresse för att fortsätta. Hon kommer endast att ha kvar uppdraget som webmaster.

 
14 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)