Våra energiknippen

Trots värmen leker, springer och slåss småttingarna för fulla muggar till skillnad från de andra katterna, som mest ligger där det är något så när svalt - på borden eller fönsterbrädorna, som är av marmor. Det är otänkbart för de vuxna katterna att leka i hettan. Till skillnad från människan kan katten inte svettas tillräckligt för att sänka sin kroppstemperatur. Den fuktar sin päls genom att tvätta sig eller att flämta, när det blir för varmt. Förvisso har den svettkörtlar under tassarna men det räcker inte långt när det är väldigt varmt. En kyldyna och att blöta kattens päls hjälper den i värmen. Jag brukar klappa våra katter med vatten på händerna. Jag älskar sol och värme men för lite och för mycket skämmer allt! Nu önskar jag också att det ska bli svalare. Ur egoistisk synvinkel skulle jag gärna ha fortsatt soligt men visst behövs regn i skog och mark. Det inser jag.

Ikväll blev jag uppdaterad om Molgan. Sms:et kom när han har bott exakt tre dygn hos morfar. De två är redan bästa kompisar. Allt går över förväntan, fick jag veta. Molgan äter, går på toa, sover i sängen och busar för fullt. Han verkar trivas jättebra, vilket tydligt framgår av de foton Jag fick. Där ser man exakt det jag skrev om igår - en lycklig, äldre man som så gott som hela livet levt med katter och nu - efter att hans förra katt dött - varit ensam ett tag. Eftersom jag inte frågat morfar om lov att publicera den bilden, visar jag endast fotot på Molgan. Det bästa morfars dotter kunde ha gjort för sin pappa är det hon nyligen gjorde. Hon köpte en katt sill sin honom. Själv finns hon som back-up, om han skulle behöva.

bild 1, Molgan,  

bild 2-3: Mimmi bär stolt omkring med sitt stora byte, inhandlat idag på Bromma zoo (enerverade ”musljud ingår).

 
16 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)