Våra katter/fodervärd

Uppdaterad 2019-11-15

Om du är intresserad av att bli fodervärd, ring eller mig på telnr: 0763-44 46 48 eller skriv till: a.sjolin@icloud.com!

Under rubriken Nyheter/aktuellt kan du läsa mer.

Min kastrerade mysgubbe

Stisse, eg S*Nobelfusions Quick Silver, BIR a, (blå helig birma) kom till mig i januari 2009. Jag köpte honom främst som sällskap till Tasse, som jag köpt tre månader tidigare. När Stisse gick ur transportburen hann han inte gå många steg, innan han omilt knuffades in i väggen av Tasse, som inte alls blev glad över sin tilltänkta kompis. Under ett och ett halvt dygn gjorde han klart för Stisse vem som bestämmer - därom ingen tvekan. Sedan - när han förvissat sig om att Stisse förstått - slickade han honom från huvudet till svansen och Stisse var efter det godkänd. Sedan dess har de varit bästa vänner. Tur att Stisse inte är långsint!

Stisse är väldigt lätt att ha att göra med. Han protesterar sällan och om han vill visa missnöje med något, varken river han eller biter utan försöker ta sig bort ifrån det han inte gillar.

Stina är sedan ett år tillbaka en förtjusande kastrattjej

När vi sommaren 2009 var på båtsemester i Sandhamn, träffade vi för första gången en ragdoll. Det var en hona och hon ingick i besättningen på den båt, som låg bredvid oss i KSSS hamn. Hon var till utseendet mycket lik våra katter men till sättet skiljer sig raserna ragdoll och helig birma en del, båda trevliga på sitt sätt. Vid det här laget hade jag upptäckt att det inte var så mycket mer arbete med två katter än en, så varför inte skaffa en tredje? Det skulle ju vara roligt att köpa en ragdollhona och få kattungar.

Vi köpte Stina, RAG n (brun ragdoll) och hon har fött fyra kullar. Alla tre kattungarna i den första kullen var olika; en brun bicolourpojke, en blå bicolourflicka och en blå colourpointpojke, nu kastrerad men som också varit registrerad avelshane. I den andra kullen föddes fyra bruna mittedkattungar, som det var näst intill omöjligt att skilja på under de första veckorna. Så småningom kunde vi känna igen hanen, som växte ifrån sina tre systrar. Flickorna skilde endast 20 g i vikt när de flyttade. Vi var tvungna att ha dem märkta ända till dess, för att veta vem som var vem. Kull nummer tre föddes, precis som de andra, i november. Det blev två pojkar, en brun och en blå, och en blå flicka, alla är mitted. I den sista kullen blev det två sötnosar; Flinga blå colorpoint tabby (RAG a 21) och Primus brun colorpoint tabby (RAG n 21).

Stina är numera en nöjd kastrat.

Stina är ultraljudad för HCM utan anmärkning.

Sandie flyttade i somras - behövde få vara ensam drottning i familjen

Sandie, S*Creemy blue eyes Åmille Åsåfin, RAG a (blå colorpoint), kommer från ett fantastiskt katteri c:a 2 mil utanför Strömstad. Vi valde tåget, när vi skulle hämta henne, både bekvämt och avkopplande. Efter att ha checkat in på Hotell Laholmen och pustat ut en stund på balkongen kom Inger Köhlberg, Sandies "mamma", och hämtade oss och vi träffade vår "lilla docka" för första gången. Dagen därpå, efter en god middag och övernattning på hotellet, hämtade Inger oss igen för färd till Flöghult, där hon bor och har sitt katteri. Där bjöds på kaffe, smörgås, åska och elavbrott. 

Hemfärden blev inte, vad vi hade förväntat oss. Istället för att vara tillbaka i Stockholm strax efter klockan 22 steg vi av tåget 03:20!! Trots att Sandie inte kände oss satt hon lugnt i min famn nästan hela resan. Äntligen, efter c:a 15 min med taxi, var vi hemma strax innan klockan 04. Inte ett enda klagomål från Sandie på hela tiden. När vi öppnade transportburen, gick hon genast ut och bekantade sig med de andra katterna, som såg förvånade ut.

Sandie blev mamma för första gången i mars 2016. Då föddes fem ljuvliga kattungar; tre tjejer och två killar. I januari året därpå kom ytterligare en kull - den här gången tre små trollungar. Den 14:e april 2018 föddes fem nya småttingar. 

Alla mina honor har ultraljudas hjärta och njurar utan anmärkning. Jag kan varmt rekommendera Sara Granström, vertrinär på Södra Djursjukhuset, som förutom lång erfarenhet har doktorerat på ultraljud på katter. Hon bemöter både katten och dess ägare på ett förträffligt sätt. 

Sandie är utställd en gång, något hon avskyr, så hon slipper. Det räcker med att hon visar hur vacker hon är för familj och vänner.

Sissel bor numera permanent hos fodervärden

Vår nya lilla raggdocka, Sissel RAG a (blå colorpoint), föddes 21 mars 2017 och är dotter till Sandie. Pappan heter Tony, Iron Man Gravits * PL, RAG a 04 (blå mitted), en importerad, fin katt från Polen. Tony är en riktig gentleman. Han uppvaktade Sandie genom att "sjunga" när han gick runt buren, där hon satt kvar till en början. Så småningom kom hon att gilla Tony och Sissel är resultatet av denna dejt. 63 dagar efter mötet föddes Sissel och hennes fyra syskon, en lovande flicka som håller för både avel och utställning. Sissel bor hos fodervärd, Lotta, tillsammans med sin "fodersyster" Rubi. Tjejerna - Lotta kallar dem sammetsprinsessorna - är lika gamla så när som på en dag. Min förhoppning är att en dag kunna behålla en vacker honkatt efter Sissel. Hon är den enda av mina katter, som ställs ut. På bilden har hon nyss blivit nominerad för andra gången - första gången var i Falun 2016-10-01. På bilden ses hon tillsammans med Lotta på utställningen i Sollentuna 2016-11-20. Efter detta har Sissel blivit champion, en titel hon fick på utställningen i Västerås i april 2017. På bilden under Sissel sitter Tasse, numera kallad Greven.

Tasse

Tasse, SBI n (brun helig birma) heter egentligen Phoenix Pride Phamarus och är född hos Patricia och Richard Buske på Vendelsö. Han var den ende av tre syskon, som inte var såld, kanske pga att han har ett litet skönhetsfel, en vit fläck på hakan. I mina ögon var han den vackraste katten på jorden (då hade jag ännu inte träffat Stisse, Stina och Sandie, som kom till oss senare).

Jag hämtade honom fredagen 7 november 2008. Han var drygt 16 veckor gammal. Jag hade tagit semester måndagen efter, så att vi skulle få tid att lära känna varandra. Så snart han kom in i sitt nya hem, gick han ut ur buren och började utforska lägenheten och sätta sina egna dofter på möbler och dörrkarmar. Jag var så lycklig över min nya "baby".

I slutet av november 2014 fick jag ett oväntat telefonsamtal. En dam vid namn Carin ringde mig och undrade om hon kunde få köpa en av våra vuxna katter. Hennes tidigare katt, Prins Albin, hade nyligen dött. Jag hade den senaste tiden noterat att Tasse kanske inte var helt nöjd i flocken, särskilt inte när vi hade kattungar. Han låg mest för sig själv uppe på en garderob och ville inte vara med som tidigare. Kanske tyckte han att det var för många katter i hemmet. Efter att ha funderat ett dygn, beslöt vi att Tasse skulle få flytta till Carin på prov. Tasse och Karin blev mycket förtjusta i varandra och Tasse, eller greve Frans af Tassen, som hann numera heter, bor nu permanent hos Carin i Solna.

 Bilderna förstoras, när du klickar på dem.

 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)