Våra kattungar

2017-08-17

Vi planerar nästa kull till våren 2018

Både Stina och Sandie, våra avelshonor, är hjärtscannade u.a. Sandie är också ultraljudad njurar u.a. Stina ska tas ur avel och vi kommer att skaffa en till avelshona - kanske en dotter till Sandie. Sissel, Sandies dotter, är mamma till kattungarna, som föddes just idag.

Jag har genomgått Pawpeds Academy's kurser, G1 och G2. Kurserna är webbaserade, mycket lärorika och omfattar 19 veckor totalt. Inom ett år räknar jag med att ha tillgodogjort mig alla tre kurserna. För att få veta, vad som avhandlas i G1>>klicka här och G2 >> klicka härPawPeds kurser är internationella och en av grundarna är Ulrica Olsson, Sverige. Utbildningarna finns f.n på sju olika språk.

Om Sandie får en hane eller hona, som lämpar sig för avel, skulle jag vilja lämna honom/henne till fodervärd. Enkelt förklarat innebär det att katten ägs av mig och att jag betalar försäkring, vaccinationer och eventuella andra veterinärkostnader. Katten bor hos fodervärden, som står för mat, sand, kärlek och annat som hör till kattens dagliga vård. Efter två till tre kullar (beror på hur många kattungar foderkatten får, kastreras den. Därefter övergår den kostnadsfritt i fodervärdens ägo. Kastreringen betalas av fodervärden och ombesörjes innan katten överlåtes.

Om du är intresserad av att bli fodervärd, skriv då ett mail , eller ring, och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda en katt! Observera att Ragdollkatter inte mår bra av att vara ensamma långa dagar. Arbetar du heltid, måste det finas annat sällskap till katten, t ex en annan katt eller en hund.

När en kattunge lämnar oss är den:

 

 

Klicka på bilden, så ser du bättre!

 

 

Jag följer Ragdollklubbens avelsprogram. Välj rubriken "Avel och hälsa". 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.