Våra kattungar/fodervärd

Sidan uppdaterad 2019-06-04

Vi har för närvarande inga kattungar

Sissel, en av våra två avelshonor, har ställts ut tidigare och innehar Championtitel. Sandie är endast utställd en gång och fick utnämningen Ex1, excellent. Hon avskyr att ställas ut och därför har vi inte gått vidare med henne.

Båda våra avelshonor är hjärt- och njurscannade enligt Ragdollklubbens hälsoprogram.

Jag har genomgått Pawpeds Academy's webbaserade kurser G1>>klicka här och G2 >> klicka härPawPeds kurser är internationella och finns f.n på sju olika språk. Kurserna lägger stor vikt vid genetik men behandlar även annat kattrelaterat. 

Jag är även SVERAK

Fodervärd sökes! 

Enkelt förklarat innebär det att katten ägs av mig och att jag betalar försäkring, vaccinationer och eventuella andra veterinärkostnader som hör till aveln. Katten bor hos fodervärden, som står för mat, sand, kärlek och annat som hör till kattens dagliga vård. Jag ser gärna att fodervärden också ställer ut katten men det är inget krav. Efter två kullar övergår katten kostnadsfritt i fodervärdens ägo. Katten kastreras i samband med detta och ägarändringsintyg skrivs. Om fodervärden önskar får han/hon ta en egen kull på katten, som därefter ska kastreras. Kastrationen bekostas av fodervärden.

Om du är intresserad av att bli fodervärd, skriv då ett mail till a.sjolin@icloud.com eller ring 0763-44 46 48 och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda en katt! Observera att ragdollkatter inte mår bra av att vara ensamma långa dagar. Arbetar du heltid utanför hemmet, måste det finas annat sällskap till katten, t ex en annan katt eller en hund.

När kattungen flyttar är den:

 

 

Klicka på bilden, så ser du bättre!

 

 

Jag följer Ragdollklubbens avelsprogram. Välj rubriken "Avel och hälsa". 

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.