Vardagen är åter

Semestern är slut. Utanför fönstret skyndar människorna åter ner för gatan på sin väg mot tunnelbanan, pendeltågsstationen, spårvagnarna och busshållplatserna strax nedanför vår port på Gjuteribacken. ”Härligt, nu händer det äntligen något”, tror jag att Stisse tänker, där han som vanligt sitter på fönsterbrädan och tittar ut. Nu återgår livet till normalläge även för honom och mig.

Idag fortsatte Carina och jag att korrekturläsa de texter vi själva betraktat som klara och därför placerat i Dropbox. När vi kommit så här långt i vårt arbete, brukar en annan typ av energi slå till; lusten att förbättra texterna. Vi har, som vi brukar, vridit och vänt på ord, flyttat meningar och koncentrerat oss än mer på ordval och meningsbyggnad. Under arbetet idag dök som vanligt nya idéer upp och det ena ledde till det andra. Det som satte igång processen nu var att vi började prata om att vi behöver avlastning; hjälp med nya bilder till Fotogalleriet och insändare från våra läsare. Vi vill också att någon i styrelsen erbjuder sig att skriva texten till Krönikan. 

Carina och jag träffades första gången i maj 2015. Med hjälp av en AD började vi tämligen omgående att skapa Trasdockan. Vi hade bestämt att tidningen skulle återuppstå! Det har varit en - som det populärt kallas - spännande resa. Den här gången vill vi ha hjälp med vissa saker. Som från ingenstans fick jag idén; ”vi kontaktar våra kattungeköpare och ber dem om bilder”. Jag hade knappt hunnit prata färdigt om detta, förrän Carina spann vidare på mitt förslag - ”när vi får tag på dem kan vi också be dem skriva lite om bilderna. Säkert kan vi också få foton som kan passa under rubriken Bästa vänner”. För att uppnå det senare bestämde vi att några av dem vi hör av oss till  ska ha flera djur, både andra katter, hundar, kaniner eller papegojor men det går ju också bra med kärleksfulla bilder på ragdolls och människor - stora som små. Jag vill betona att vi behöver många bilder på bara en fin kisse också - huvudsaken är att varje foto innehåller minst en trasdocka.

Sagt och gjort. Jag letade bland mina kontakter och både skrev och ringde till dem som relativt nyligen köpt sina kattungar. Jag fick svar nästan direkt. Jag berättar mer om detta och mer därtill imorgon.

6 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)