Vardagen åter

Tänk, så mycket man hinner uträtta på en dag, när man inte har semester!

Vaknade utvilad redan halv sju. Som vanligt hörde katterna genast att det gick bra att tigga frukost; Stisse hoppade direkt  upp i sängen. Flickorna väntade på golvet nedanför sängen. Det är lika härligt varje morgon att vakna med denna genomsnälla, stora, spinnmaskin "travande" runt kudden samtidigt som han av och till "buffar" på oss med sitt snälla huvud. Tjejerna anstränger sig inte. De vet att det blir mat ändå. Ove åkte till arbetet 07:20. Själv tittade jag på nyhetsprogrammen på TV, först på TV1 klockan 07:30 och klockan 08:00 på Nyhetsmorgons nyheter i TV4. Därefter steg jag upp - duschade, tvättade och torkade håret och övergick till att fixa frukost. Jag älskar frukost, som enligt mig är den bästa måltiden på dagen. 

Jag kan inte påstå att jag älskar att skriva protokoll men det måste göras och det var bara att sätta igång. En timme senare var det klart och ivägskickat för justering. Egentligen är det inte så jobbigt men ändå tog det emot att börja. Sedan måste  mattorna borstas innan Christine skulle komma och städa. Det är nästan omöjligt att dammsuga upp alla katthår. De lägger sig platt ner på mattorna och liksom kryper in i dem och vägrar sugas upp av dammsugaren, trots att den är tämligen ny och har stark motor. Därför borstar jag hallmattorna, mattan på balkongen och en Kinamatta. Det låter jobbigt kanske men är i själva verket mycket enklare och går dessutom fortare än att försöka fånga katthåren med dammsugaren. Efter detta läste och redigerade jag två "kattartiklar", som Carina skickat till mig och VIPS var klockan 13 och Christine ringde på dörren. En kvart senare var jag på väg till Jeanette, som håller mina naglar fina. Två timmar senare var jag på väg hem med fina, välvårdade händer. 

Jag kom precis i rätt tid för att kunna räcka Christine porslinet, som stod på arbetsbänken. Hon hade precis skurat klart det sista köksskåpet. Hela lägenheten var dammsugen och golven torkade (jag dammade själv alåt igår). Vad underbart att ha tillgång till denna "pärla", glad, trevlig och noggrann!

Synd att steka något på spisen efter allt arbete Christine lagt ner. Det fick bli falukorv i ugn till middag - nget fett som sprätter på spisen. Jag älskar dessutom husmanskost!

Kanske var det ändå katterna som var gladast, när Christine stängde ytterdörren och gick hem. De hade inte kunnat sova på flera timmarna och Stisse ogillar dessutom dammsugaren.

21 jul 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)