Våren är här

Oavsett om solen skiner eller inte märks att våren är här. Vårluften känns speciell och vittnar om att nu kommer värmen att komma, löven spricka ut, blommorna att slå ut, kort sagt naturen exploderar. Utanför balkongen finns en syren och knopparna på den är nu stora. När vi flyttade hit 24 april 2009 hade de precis börjat öppna sig. 

Även katterna märker av vårluften och vill nu ut på balkongen direkt efter frukost. Samma rutiner som alla andra vårar; lite fågelskådning, meditation och därefter morgontupplur i fåtöljerna "ute". Hoppas att det snart blir så pass varmt att balkongdörren kan stå öppen, så att jag slipper gå upp och ner för att släppa ut respektive in katterna. Om jag tidigare skrivit det, minns inte, är det ändå värt att skriva igen. DET ÄR LAG PÅ att en balkong, som ligger fem meter eller högre över marken, måste vara inglasad eller nätad, om katten ska vistas fritt där - finns att läsa om i Jordbruksverkets bestämmelser om katt. Tyvärr har jag många gånger fått till svar, när jag påpekat att balkongen måste nätas in: "nej, Maja, Soffan, Sture, eller vad katten nu heter, skulle aldrig hoppa över balkongräcket. Hen har aldrig gjort det och hen har varit på balkongen ända sedan hen var liten". Fine! Då har både katten och kattägaren haft tur. Katten föds med instinkter, som den också ska ha. En av dem är jaktistinkten. Om t ex en fågel flyger tillräckligt nära, slår instinkten till. Katten försöker fånga bytet, som befinner sig utanför balkongräcket och så....... Visst kostar det pengar att näta in en balkong men det är en billig livförsäkring, som dessutom är ett absolut måste.

Kattungarna börjar alltmer utveckla sina personligheter. De är förvisso katter och syskon och växer upp under samma omständigheter men - precis som vi människor - har de olika mentalitet. Den som hittills utmärkt sig mest är Stisse jr. Han har en mycket bestämd vilja; skriker högst, när saker och ting inte blir som han vill, och tar gärna strid med sina syskon, om de gör något han ogillar. Lilla Smurf - hon väger minst men var också minst vid födelsen - ger sig inte utan tar strid med Stisse jr, om han försöker stöta bort henne från matbordet. Alla kattungarna är "framåt" och tror på sin egen förmåga men dessa två har tydligast visat sin mentalitet. Hur det blir framöver kan jag ändå inte säga. Det är avhängigt så mycket. 

Sandies aptit är förvånande. 2 1/2 påsar blötmat till frukost, totalt minst sex påsar per dag. Sandie har alltid haft god aptit men ändå varit smal - aldrig vägt ett gram för mycket. När hon nu så duktigt försörjer fem små nya liv, är det viktigt att hon själv fyller på med energi och det gör hon.

9 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)