Varför bara hundar?

Idag har jag sett två olika inslag på TV med råd till hundägare med skotträdda vovvar men varför inget till kattägare med samma problem? Det är inte mindre viktigt att göra allt som går för att lugna en förskräckt katt.

Nyss kom ett mail från zoo.se med tips om ett ”lugnande köp”; en bild på en hund och med texten: ”En lugnande åtsittande hundtröja för stressade, nervösa, åksjuka eller skotträdda hundar. Thundershirts ångestdämande hundkläder ger hunden det mjuka, konstanta trycket och har en lugnande effekt på de flesta hundar när de är oroliga, rädda eller överstimulerade. Den finns i olika storlekar t.om för hundar < 4 kg. Läs mer.

Kanske fungerar katter annorlunda, jag vet inte, eller är det samma sak som med TV-inslagen och handlar om ett förbiseende? Jag har också på senaste tiden läst reklam för extra tunga täcken, som pga vikten sluter sig tätt intill kroppen och ska ge bättre sömn. Samma orsak som med Thundershirts?

Åter till Tasse, som jag skrev om igår. Två månader efter det att jag köpt Tasse kom Stisse in i familjen, då Tasse saknade sällskap på dagarna när jag arbetade. 1 1/2 år efter Stisse flyttade Stina också in. ”So far so good” men när vi sedan fick kattungar, då tyckte Tasse att det blev för mycket. Kattungar är fulla av energi och har inte lärt sig kattens uppförandekod. För att få lugn och ro och slippa utsättas för alla ”kattungenycker” drog sig Tasse tillbaka till en fredad plats - uppe på garderoberna i sovrummet. Därifrån hade han god utsikt över sitt revir men kunde sova i lugn och ro, när han blev trött. Han kände sig säker där, eftersom han insåg att en liten kattunge inte kan först ta sig upp på en hög byrå, än mindre hoppa därifrån upp på en garderob. Imorgon berättar jag om den osannolika och fantastiska lösningen på Tasses problem med livliga kattungar. 

30 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)