Varför gör hon så?

Katter kan inte prata men de kan tala om för oss människor, vad de vill iallafall. Oftast förstår vi dem men inte alltid. Igår fick jag ett sms från Kajsas familj med en fråga. Kajsa skvimpar ut vattnet ur vattenskålen och försöker flytta skålen som om hon vill titta, om det finns något under den. Vad kan det bero på? 

Det första jag tänker på är att Kajsa tycker att vattenskålen står för nära matskålen. Katter gillar inte att äta och dricka på samma ställe. Det har något att göra med hur det är i naturen. Vatten som är där maten är blir dåligt eftersom maten kan ruttna där. Jag skickade också ut frågan på nätet och där blev råden att använda en tung glas- eller keramikskålar eller att skaffa en vattenautomat. Hoppas att något av tipsen fungerar.

Det finns mycket vi kan lära oss förstå, om vi ger akt på vad katten gör och också om vi får möjlighet att delta i en föreläsning om kattens beteende. Det finns många som kan mycket i ämnet och jag hoppas att vi i Ragdollklubben ska kunna bjuda in medlemmarna till en utbildningsafton så småningom. Det finns också många böcker om katter och det kan vara svårt att välja rätt. Ett råd är att titta vad som finns i djuraffärerna.

Lite orolig var jag för att behöva stänga in Stina i arbetsrummet men vad skulle vi göra? Ove satte in hennes kattlåda, torrfoder och vatten och vid 23-tiden sade vi godnatt. Hon hade själv då lagt sig tillrätta på en stol. Stisse kunde gå ut och in i sovrummet som han ville. Sandie lämnade kattungarna bara, när hon skulle gå på lådan. Mat hade hon ätit strax innan vi lade oss. 

Natten var lugn. Stina hade accepterat att vara instängd i arbetsrummet och det var skönt. Jag blir ledsen, när en katt inte är nöjd. Strax efter klockan 07 tyckte Stisse att det var dags att vakna. Han hälsade med hög röst och därefter travade han runt vid mitt huvud och bluffade. Det går inte att vakna på ett bättre sätt.

25 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)