Varför över huvudtaget?

Jag läste nyss ett mail, som kom från en sann djurvän. Det handlade om fyrverkerier, smällare och elaka barn och hur dessa förorsakat att hon tvingats skiljas från sin underbara, trofasta vovve, som hon älskar av hela sitt hjärta. De hemska ungarna kastade smällare på hunden. Efter det förvandlades den tidigare trygga, godmodiga jycken till en osäker hund, vettskrämd för minsta ljud och därmed inte möjlig att ha i tätorter. Matte tvingades inse att det bästa för hunden skulle vara att låta den flytta bort från stadens larm. Han bor nu hos en familj långt ute på landet och börjar så smått återfå lite av det lugn han en gång hade.

Det finns föreskrifter som gäller för försäljning och användning av fyrverkerier. ”Den som vill skjuta fyrverkeri på andra dagar än på nyårsafton måste ha ett polistillstånd” men.......Vissa butiker har ”året-runt-försäljning”. I perioden före nyår behövs inte polistillstånd för att köpa fyrverkerier, men det är bara på nyårsafton man kan använda fyrverkerier utan tillstånd från polis och brandväsende. För att få köpa fyrverkerier, som är explosiva varor, är åldersgränsen 18 år. Ja, tanken är god men föreskriften är tandlös.

Varför tillåts överhuvudtaget försäljning till gemene man? Vi kan bara hoppas att det snart blir en ändring. Människan har inte rätt att ”ha roligt” på bekostnad av rädda djur. För övrigt är det även många människor som tycker att raketer och smällare är obehagliga och störande.

Katterna är nykammade och imorgon blir det kloklippning. Nyårsbadet hoppar vi över - pälsarna är i god kondition även utan bad. Katterna gillar vatten men bara att dricka och leka med. De vill absolut inte få det administrerat via duschen.

 

28 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)