Varför så grinig?

Från att ha varit väldigt omhändertagande har Sandie blivit en grinig kattfröken. Hon tillåter inte kattungarna att ligga på översta avsatsen på klätterträdet. De små är livliga och älskar att klättra så högt det går, t om på "stammen", som är fäst i taket men det tillåter inte Sandie, när hon själv ligger på "sin" hylla. Då slår hon mot dem med sin tass och fräser ihållande. Inte för att de verkar särskilt rädda för henne men de förstår i alla fall att de ska hålla sig en våning under. 

Kattungarna älskar sin skinnråtta. Det är så gulligt, när de springer med den i munnen. De gillar också att jaga den och idag, när den råkade komma nära Sandie, blev hon irriterad och tryckte ner kattungens huvud mot golvet. Om hon gjort likadant för en månad sedan hade Stina blivit jättearg men nu ingriper hon inte. Mysgubben accepterar fortfarande allt de små hittar på, även när han vill sova. Jag har aldrig sett honom varken irriterad eller arg. Han är alltid vänlig både mot djur och människor.

Vi skulle äta stekt kyckling till middag idag och jag tog fram en extra filé ur afrysen och kokade den till kattungarna. Ingen åt. De växer och mår förträffligt, så det går nmen nöd på dem men de är inte lika matglada, som kattungarna i den förra kullen. Trots att jag vet att det är lika tokigt att jämföra kattungar som barn, kommer jag ändå på mig själv med att göra det.

Skulle ha skrivit artikeln om Vagabond idag men den är fortfarande oskriven. Jag insåg att jag måste ställa kompletterande frågor till Bellan, Vagabonds matte. Hon kommer hem från Cap verde imorgon.

Pratade med Royal Canin idag. De har gjort om systemet med kattungepaketen. Jag ska prata med Carina och Ceilia om dem. Vi får se, vad de tycker.

Nyss hörde jag ett nytt "Sandiefräs". Jag har viss förståelse för att hon kan bli irriterad men irritationen har accelererat den senaste tiden. Kan det vara så att hon är dräktig?

26 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)