Vårkänslor

Jag vet inte vad det beror på; om det främst är ljuset eller temperaturen eller kanske bådadera. Katterna börjar vilja gå ut på balkongen igen, Stisse och Sandie redan efter frukost. Stina avvaktar hellre till lunchtid. Under vintern har de visserligen gått ut ibland men det har inte varit något långvarigt balkongbesök. Senaste veckan har de lagt sig tillrätta i balkongstolarna och velat vara ute en bra stund. När Stisse vill komma in, ställer han sig på bakbenen med framtassarna mot balkongdörren. ibland förstärker han sin vilja med kraftigt jamande. 

Det blir för kallt att ha balkongdörren öppen, så jag springer lydigt och öppnar och stänger flera gånger per dag. Det ska bli skönt, när temperaturen stiger, så att vi kan börja äta middag "ute" och ha balkongdörren öppen hela dagen.

I höstas ägnade katterna flera timmar varje dag åt sin hobby, ornitologi, som de är hängivna. Av någon anledning slutade fåglarna, någon gång i slutet av november, att komma och äta av talgbollarna, som vi hängt på balkongräcket. Stisse vet att han inte kan fånga fåglarna men ibland prövar han ändå att försöka forcera glaset. Nu hoppas vi att våra små vänner snart kommer tillbaka.

Idag har jag för första gången detta år sett penséeplantor och påskliljor för rabatt och balkong. Jag blev så glad, VÅR!

På styrelsemötet i Järva kattklubb ikväll diskuterade vi bland annat, vilka aktiviteter vi ska starta under året. Vi har flera idéer men primärt måste vi hitta en lämplig lokal. En aktivitetsgrupp är bildad och den ska nu börja arbeta mer målinriktat. Spännande. Själv hoppas jag på en "Diplomeringsgrupp" och kurs i pälsvård till att börja med.

9 mar 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)