Världsutställning i Malmö

Idag har jag kollat, hur mycket det kostar att åka till World Show 2015 i Malmö. Jag blev glatt överraskad, jag trodde det skulle kosta mer. Resan tur och retur kostar 390kr!! Ett dubbelrum på ett medelklasshotell centralt i Malmö kostar mindre än 1100kr. Carina och jag har bestämt att vi ska boka i god tid, eftersom vi tror att det kan vara många kattutställare, som söker ett sådant boende.

Den första kattutställningen ska ha tagit plats på en engelsk marknad år 1598. Den första officiella kattutställningen i modern tid var utställningen i Crystal Palace, London den 13 juli 1871. Det främsta syftet med kattutställningar är att sprida kunskap om god katthållning. Ett annat skäl är att visa upp de kattraser som finns och ge besökarna möjlighet att träffa och prata med uppfödare och ägare av olika kattraser. För uppfödaren är utställningen också en hjälp i avelsarbetet. Katterna blir bedömda av en opartisk domare som premierar de katter som närmast följer standarden. Man får "prata katt" med likasinnade och kan på det viset få många nya vänner.

För att få ställa ut sin katt på utställningar i SVERAKs regi måste man vara medlem i en SVERAK-ansluten klubb (gärna Järva kattklubbcool) CFA, Cat Fanciers Association, och WCF, World Cat federation, är andra stora kattförbund, som man också kan söka medlemskap i. Katten man ställer ut måste vara registrerad, chipmärkt (om den är över 10 mån) och vaccinerad mot kattsnuva och kattpest. Vaccinationen får inte vara mer än ett år gammal och den får inte ha gjorts senare än 15 dagar innan utställningen.

Jag vet inte, vilka katter som får delta i världsutställningen, vilka titlar de måste ha för att få komma med men det ska jag ta reda på på lördag. Då ska vi ju ha "generalrepetition" inför vår egen utställning på Solvalla. Förhoppningsvis kommer solen att skina, vilket ju ger fler besökare. Katterna finns inomhus men utomhusaktviteterna, trav, agility m.m, får ju påtagligt färre besökare om det regnar.

 

5 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)