Varmt och fuktigt

Igår ringde dr. Tomas Eisler, en av operatörerna, och informerade mig om att jag ska äta Amoxicillinet tills på fredag, då svaret på odlingarna från mitt knä kommit. Det preliminära svaret är negativt, så så långt är jag nöjd. Jag hoppas verkligen att jag är på väg rakt fram mot ett fungerande knä och ben. Det är förfärligt tråkigt att inte kunna utföra ens vardagliga sysslor.

Den höga luftfuktigheten bidrager säkert till att katterna är så slöa. De försöker leta upp ett svalare ställe, stengolvet på balkongen t ex, där de sedan lägger sig och sover. Piggast av dem är Sandie, som trots värmen vill vara med mig i soffan och också leker med sin tygbanan. Den sparkar hon på och morrar åt. Hon har slutat löpa nu och det är skönt för både henne och oss andra. Nu får hon sina ryck och rusar morrande runt i lägenheten. Hon försöker få fart på Stina men hon blir mest irriterad. Själv känner jag mig likadan som Stisse och Stina. Visserligen ligger jag inte på balkonggolvet men tycker att det är varmt och kladdigt och att det är skönast på kvällen, precis som de. 

Om någon är intresserad av att kunna använda sig av Mollydoll's FB-sida - säg bara till. Jag bjuder in den som vill. Therese, som startat sidan är väldigt flitig med att visa bilder och "rapportera" från sin uppfödning. Vissa diskussioner på sidan har också varit intressanta, tycker jag, bl a synpunkter om avel och följderna av för liten avelsstam. Det är verkligen många tankar det väcker, åtminstone hos mig, när katter säljs med restriktioner. Det kan innebära att ägaren till avelshanen kan ge direktiv till avelshonans ägare om att t ex hankattungarna ska vara kastrerade vid flytt. Vissa uppfödare kastrerar alla sina kattungar innan de säljs. Vad tycker jag om det? Mycket!!! OBS! Jag skrev inte att jag tycker OM DET. Visserligen är det viktigt att bevara rasens utseende och egenskaper men om en "trevlig" och mentalt stabil katt har en kort svans och rasen helst ska ha en lång svans, hur gör vi då? Kastrerar vi den sociala katten och hellre behåller den långsvansade, lite instabila katten, som får bättre bedömningar av domarna? Minns inte om jag skrivit om detta tidigare. Det är inte omöjligt, frågan upprör mig. Persern är ett tydligt exempel på, hur människan förstört ett fint djur. Från att ha haft en riktig nos och inte haft problem med varken ögon eller andningsvägar, drabbas den numera ofta av rinnande ögon och täta näsgångar. Detta är problem skapade av människan. Tack och lov är det inte tillåtet att manipulera så med oss människor. Nu är det dags att bättre se över etiska regler också hos djur.

12 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)