Välja veterinär

Kvalitet lönar sig ofta men är det alltid avgörande, och hur bedömer man det, när man ska välja veterinär? Vad är en bra veterinär? Någon som är väldigt trevlig? Någon med en fantastiskt vackert inredd mottagning? En veterinär som förfogar över modern medicinsk apparatur? Någon som är ung? En pensionsmässig person? En kattägare? En veterinär som arbetar ensam? En stor mottagning med många anställda. En som tillhör en veterinärkedja? En mycket billig veterinär?

Det är lika viktigt att leta en veterinär man känner förtroende för som det är att hitta en bra husläkare till sig själv. Jag vill ha en veterinär, som kan utföra både röntgenundersökningar, ultraljud och operationer; en veterinär som arbetar tillsammans med minst en kollega och där särskild narkospersonal sköter sövningen vid operationer. Givetvis vill jag ha en "social" veterinär som har lugnande inverkan på katten och noggrant informerar mig om, vad hen misstänker/anser ska göras. Särskilt som uppfödare vill jag kunna nå min veterinär eller dennes ersättare årets alla dagar. Priset ska heller inte vara högt i jämförelse med andra. Var finns den veterinären? Förmodligen ingenstans men när man söker sin "husveterinär", ska man själv noga tänka igenom vad man själv prioriterar högst.

Så länge det gäller en vaccination spelar det inte så stor roll för mig, vem som håller i sprutan. Här har priset stor betydelse. När det däremot gäller en operation är priset oviktigt - här är det enbart kompetensen och resurserna på kliniken som är avgörande. Idag skulle jag beställa tid för vaccination av Flinga och Primus. Veterinär Jon ör ledig till 16 jan och kattungarna ska vaccineras den här veckan och jag började leta efter en annan djurdoktor i närheten av bostaden. Samtidigt jämförde jag kostnaden och fann att skillnaden är 66% mellan den dyraste och den billigaste sprutan mot kattpest och kattsnuva. Det är inte rimligt!!! Visst vill jag göra allt för mina katter men jag kan göra mycket bättre saker för dem än att betala 200 kr mer till en annan veterinär, än den jag idag har bokat tid hos. 

När Stina ska kastreras - i månadsskiftet mars-april - har priset en mycket liten betydelse. Här är resurserna och kompetensen viktigast. Ett ge en subcutan injektion i nacken kan bara göras på ett sätt och kan inte bli fel. Att kastrera en katt är något helt annat. Det är klokt att själv ta reda på var och vem, som ska få förtroendet att sköta kattens hälsa, innan behovet uppstår.

2 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)