Vatten, vatten

Mina katter tycker både om och illa om vatten. De tycker inte om det som bara "kattdryck", utan de gillar också att leka med det, rättare sagt Stisse gör det men även Nickes katter tycker att vatten är spännande. Stisse gillar den nya vattenautomaten, vad tjejerna tycker vet jag inte riktigt. Igår kväll, när vi tittade på nyheterna, hörde Ove och jag några konstiga ljud från köket och undrade vad det var. Det var Stisse, som drack ur fontänen. Jag har de senaste dagarna sett honom dricka oftare än tidigare, kanske är det roligare med vatten som rinner. Han har ju också alltid tagit alla tillfällen som givits att stoppa ner sin tass i våra vattenglas, slicka på den och på så vis få i sig vätska. Om han hade varit törstig, borde han ha valt vattenskålen. 

Sissi, Nickes perser, har till hälften badat idag. Nicke hade spolat upp vatten i badkaret och Sissi tyckte att det var spännande och ville titta närmare på det. Persern tillhör inte de smidigaste raserna och Sissi kunde inte hålla balansen och gled ner i vattnet. Gillade det? Neeej!!! Snart dags för katterna att byta till vinterpäls och för att de lättare ska bli av med gammalt löst hår ska vi bada dem. Inte så trevligt att behöva slicka i sig så mycket lös päls.

Appropå vatten ska vi, förhoppningsvis, ta en tur till huvudstaden på sightseeing med båten på söndag. Mitt knä har den senaste veckan börjat fungera så pass bra att jag tror mig om att kunna ta mig ombord på båten, något jag förra helgen inte trodde skulle vara möjligt. Joakim fyller år den dagen och jag hoppas kunna bjuda honom, Nicke och Leo på mat på sjökrogen Loopen. Vi får be till vädergudarna. Naturligtvis får hela familjen Sjölin följa med men jag tror att Ulrica och Tor föredrar att sluta upp i stan. Vi får se, hur det blir.

Nu återstår bara en artikel innan Carina och jag är klara med vår del i Trasdockan. Sedan är det Christoffers arbete, som ska färdigställas. Han arbetar i ett program som heter "In design" och det behärskar varken Carina eller jag. Tur det förresten, för vår tid ska ju räcka till till annat än tidningen också. Carina har skickat ut dagordningen till onsdagens styrelsemöte och jag ska "fila på" ett förslag på en annons till Blocket, där vi vill förklara skillnaden mellan en Ragdoll med och en Ragdoll utan stamtavla. Det är viktigt att köparen förstår skillnaden mellan den dyra huskatten och den billigare raskatten. Imorgon ska jag förklara, vad jag menar med det. 

 
8 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)