Vattenbehovet

En tanke slog mig idag. Kan det vara så att katter piggnar till först på kvällen pga. att de ursprungligen är ökendjur? Visst har jag sedan länge känt till att katter är skymningsdjur och jag har haft katt i mer än 30 år men jag har aldrig tidigare sett sambandet. Med stor sannolikhet förhåller det sig så att det var för hett för ökenkatten att jaga på dagarna. Först när solen gått ner och temperaturen sjunkit orkade den ge sig ut på jakt. Tillgången på vatten var sparsam men jaktbytet innehöll en hel del vätska.

Katter är dåliga på att dricka (även om jag tycker att hela den här kullen dricker bra). Precis som vi människor har de olika smak men majoriteten äter både torrfoder och blötmat av olika sorter. Det är iallafall min erfarenhet. Som namnen antyder innehåller våtfoder mer vätska. Stisse och Stina äter blötmat 1 - 2 gånger per dag, varma sommardagar 2 - 3 ggr eftersom värmen gör att vätskebehovet ökar. De har fri tillgång till torrfoder. Kattungarna serveras blötfoder minst 3 ggr per dag när det är så här väldigt varmt. Vanligtvis räcker det med att bjuda på blötmat morgonen och kväll. På balkongen har vi alltid bebisfrön stående, så att de kan äta när de blir sugna. Sandie ratar ju frön, så hon får blötmat minst 4 gånger per dygn. Det är hon själv bestämmer när maten ska serveras och det går inte att ta miste på, när hon är hungrig. Trots att hon äter så mycket är hon väldigt smal men sakta men säkert ökar hon i vikt.

19 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)