Vems är osten?

När man öppnar kylskåpet för att ta fram ost hos oss måste man veta, vad som gäller här. Tills idag har man hittat två olika ostar; en Grevé, som är Oves och en Prästost, som är min. Från och med idag finns istället tre ostar. Den tredje osten är Sandies.

Innan Sandie kom tlll oss trodde jag, på fullt allvar, att katter inte tigger utan håller sig till sin egen föda. Tämligen direkt efter att Sandie blivit hemmastadd hos oss, insåg jag att jag haft helt fel, tyvärr. Hon tigger, särskilt vid frukosten, och då endast ost. Vi äter ju inte de varierade, nyttiga, vackra frukostarna, som man kan se på FB (f.ö tror jag inte heller att de, som stolt visar sina fina frukostar på bild, äter så till vardags). Jag älskar ett gott, inte vitt eller sött, bröd med Bregott eller Philadelphiaost på och rikligt med ost och paprika eller gurka. Jag vill ha två smörgåsar. På den andra ska det vara leverpastej eller skinka med gurka - likadant dag efter dag. Jag gillar definitivt inte gröt eller söt juice, hur färskpressad juicen än må vara. Förstår inte alls varför man ska pressa en apelsin istället för att äta hela frukten? Fil är ok med corn flakens (absolut inte nyttig müsli) men inte till frukost möjligen till lunch. Så ser det ut här dag efter dag. Alltså vet Sandie att på frukostbrickan finns alltid ost; alltid en egen skiva till henne.

Igår ville inte Sandie ha ost. Märkligt!! Hon nosade på ostbiten och gick. Ganska snart kom jag på varför. För ovanlighetens skull hade jag köpt lagrad Prästost, hon vill ha vanlig. Imorse, när Ove gjorde frukost åt oss hade han öppnat en ny, icke lagrad Prästost åt Sandie. Så har våra katter det. Utan att kunna med ord uttrycka det de vill förmedla, får de "sin personal" att lyda minsta vink. Vi har alltid ostar i lager i kylskåpet. Nu ligger det tre öppnade där; Oves Grevé, min lagrade och Sandies icke lagrade Prästost.

Idag har Stina bara skrikit lite grand. Hon har varken rullat eller vandrat av och an. Hoppas löpet är förbi imorgon och att det dröjer länge till nästa gång. Vi är fortfarande osäkra på om "Lillan" väntar smått.

 
15 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)