Veterinärbesiktningen

Strax innan kattungarna ska flytta ska de gå igenom en besiktning hos veterinären. Det vanliga har varit att vi bokat tid för den andra vaccinationen, ID-märkningen och besiktningen vid samma tillfälle och i anslutning till flytten. Inom 7 dagar har kattungarna sedan flyttat - inte alla samma dag utan spridda under veckan. Vi har inte haft någon kull som varit flyttklar i semestertid, så vi har sluppit ombesiktiga kattungar tidigare. Den här gången är det annorlunda. För att kattungarna skulle få sin andra vaccination i rätt tid (den första sprutan vid 8 veckors ålder och den andra c:a 4 veckor efter det), beställde jag tid för dem igår, väl medveten om att jag själv inte skulle kunna följa med och att två kattungar skulle behöva ombesiktigas. Ove är fantastisk, som utan att tveka sade att han självklart skulle ta småttingarna ensam till veterinär Jon, Bromma Zoo. Naturligtvis hade jag bokat tid en annan dag, om Ove hade varit tveksam eller sagt nej.

För mig finns fem stora händelser i kattungarnas liv; när de öppnar ögonen, äter fast föda, ”går på låda”, kan och får vistas fritt i bostaden och slutligen det sista besöket hos veterinären (däremellan också många andra stora stora ögonblick). När vi kommer till veterinärbesiktningen blir det så påtagligt för mig att kattungarna inte kommer att vara våra särskilt länge till. Det är en märklig känsla att inse att den pigga, roliga kattungen, som vi välkomnat till världen - blind, döv och helt hjälplös för bara tolv veckor sedan - nu är mogen att flytta till en ny familj. Visst blir det tomt efter kattungarna men också roligt att veta att de kommer att sprida glädje i sina nya hem. 

Jon kontrollerade allmäntillstånd, lynne, hud, päls ovh tassar, lymfkörtlar, ögon, öron, mun-tänder och svalg, buk-ändtarm, hjärta, andningsorgan, könsorgan och rörelseorgan. ALLT utan anmärkning. Jon sade att han tyckte att det var en jättefin och trevlig kull!!

Ove satte in alla syskonen i den stora transportburen och åkte direkt hem med gänget.  Det var jättevarmt i bilen, när han satte in buren - trots att han bara varit inne hos veterinären i 40 minuter. Tack för air condition!

Morgan flyttade ikväll. Han är en riktigt trevlig och kraftig kille, som vägde 2020 g igår. 

Nedan Molgan nyss kommen till sitt nya ”bo”. Varför vänder sig bilden? (Har inte Photoshop och kan inte ändra)

 

 
12 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.