Vi är många .......

som älskar katter. Idag var det årsmöte i Ragdollklubben. Mötet hölls i Enskededalen och det var 21 personer anmälda men tre var sjuka, så vi var således 18 entusiaster på plats. Vi hade turen att ha fått låna en lokal i en av medlemmarnas bostadsrättsförening, ett lagom stort rum med pentry och till en kostnad av endast 200 kr. 

Min uppfattning är att de flesta årsmöten är trista och utdragna men dagens möte var bra. Vid något tillfälle tenderade mötet att glida över i annat än den mötespunkt vi just diskuterade men ordförande styrde tillbaka diskussionen till dagordningen och alla punkter avhandlades inom rimlig tid. När årsmötet avslutats åt vi lunch tillsammans. Ingela, som bor i föreningen, hade lagat maten; sallad, pasta, kyckling, fetaost, majs, tomater, gurka, hembakat hårt bröd, pain riche, smör, ost och vatten. Gott och trevligt! 

Efter lunch lyssnade vi på en styrelsemedlem i SVEKATT, som är en paraplyorganisation för olika katthem och andra organisationer, som värnar om katter. Mycket intressant. Om detta vill jag berätta mer en annan dag. Under föreläsningen  bjöds på kaffe, hembakade bullar och pepparkakor. Efter föredraget delades priser ut till "Årets Katt" i olika klasser. Ove och jag hade gärna stannat kvar och sett och lyssnat på detta men vårt samvete sade oss att vi måste åka hem. Vi har aldrig varit borta så länge som idag, när vi har kattungar - 5 timmar! Sandie som ammar och inte äter annat än våtfoder var hungrig. Hon satt och väntade innanför dörren. Alla vuxna katter utfodrades direkt och sedan var det dags för middag.

Om ett par dagar kommer vi att vara tvungna att stänga "dörren" till hagen, för kattungarna vill gärna försöka komma ut och ta reda på, vad som finns utanför deras begränsade utrymme. De är så nyfikna nu och vill ta reda på allt med hjälp av ögon, morrhår, tassar och öron. Truls fick gå omkring i sängen en lång stund ikväll men de andra fick nöja sig med att vara på mattan i vardagsrummet. Att det blev så att bara Truls fick vara i sängen beror på att endast han var vaken, när mitt behov av att hålla en kattunge i famnen blev för stort. Jag kunde inte låta bli att ta upp honom och sedan fick han följa med och mysa med mig i sovrummet en stund.

Det är midnatt och alla kattungarna börjar bli trötta. Stina håller just på att tvätta dem inför natten och jag ska bara vattna blommorna och sedan ska jag också försöka sova. Den glädjande nyheten jag lovat berätta om skjuter jag till morgondagens blogg..

18 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)