Vi gör inte juluppehåll i podden

Elin och jag har bestämt att Prata Katt inte ska göra juluppehåll. Vi hade hoppats kunna spela in tre avsnitt idag, ett av dem med Helena från Akutgruppen men det blev inte av. Hennes program blev förskjutet och tillika var det inte det bästa väglaget i Dalarna, där hon befann sig. Därför kommer vi om en vecka att spela in det Helena har att berätta; både om hur Akutgruppen arbetar och hur hon själv går tillväga när hon fångar in katter. Det ska bli spännande, för även om jag har ett hum om det, så har hon aldrig förtäljt hur hon jobbar hela vägen - från det att hon får vetskap om ett hemlöst djur tills hon lyckas få det bortadopterat. 

Jag kom till Elin vid 16-tiden och ute i trapphuset satt ”min mysgubbe” och väntade på mig. Har är, jag vet att jag skrivit det tidigare men det kan inte nog sägas, något av det underbaraste man kan tänka sig i ”kattväg”. Efter att jag hälsat på Neo (Ninni sov i sitt klätterträd) satte Elin och jag oss vid bordet, där mikrofonerna redan var ”riggade”.

Som vanligt gick vi i stora drag igenom vad vi planerade att ta upp. För övrigt gillar vi båda att inte vara strikt bundna till ett manus. De två avsnitten vi spelade in idag handlade huvudsakligen om vad vi kattägare ska tänka på runt de kommande högtiderna. Jag tror mig kunna just detta utan research men.....Jag vill alltid leta sådant som skrivits tidigare om det ämne vi kommer att prata om. Då hittade jag en information, som var helt ny för mig och mycket spännande.

”Det vi vanligtvis förknippar med ett sött utseende är ett runt ansikte, hög panna och stora ögon tillsamman med relativt liten näsa och mun. Detta stimulerar till ett ömt och omhändertagande beteende och mildrar även känslor av aggression. Denna instinkt ska få oss att ta väl hand om våra egna och våra artfränders unga. Spännande är också att rovdjur lugnas lätt av den gulliga uppsynen och tvekar att anfalla en ”söt” unge utan ger sig hellre på en äldre medlem i bytesdjurets flock. Detta bekräftas av en studie från brittiska University of Lincoln. 

10 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)