Vi har ingen AD

Idag började Carina och jag att se över den grovplanering vi gjorde innan jul för årets första medlemstidning, som är ett halvnummer. Oh, vad jag skulle önska att klubben kunde finansiera tryckerikostnaden för fyra helnummer istället för två halva och två hela tidningar. Det är så mycket vi vill skriva om men vi saknar plats och det är tråkigt att tvingas komprimera texten. Nu är det som det är men vi ska försöka hitta en lösning på problemet. Fler medlemmar och annonser skulle vara en utväg men vad kan vi göra? Vi har fått en ny veterinär knuten till klubben och jag vill presentera henne i både text och bild. Får vi plats med det? Nej, inte i nästa nummer. En rapport från klubbens årsmöte måste bli mycket summarisk och vi kommer att behöva hänvisa till Ragdollklubbens Facebook-sida för att kunna informera om allt vi vill men.......det är inte vårt största problem. Det är att vi saknar AD. Det problemet MÅSTE lösas. Carina och jag har kommit fram till att det nog blir för mycket - och framför allt alltför sårbart - om vi ska ta på oss även att gå den grundläggande utbildningen i InDesign, det mest använda layoutprogrammet och det vi hittills använt för att göra Trasdockan Ikväll har jag börjat fundera på, om vi skulle kunna hitta någon som gärna skulle vilja men inte behärskar programmet. Min uppfattning har alltid varit att det är bättre att hitta någon som vill men inte kan än tvärt om. Om entusiasmen och viljan finns kan den normalbegåvade människan lära sig det den förutsätter sig. Hittar vi henne/honom kommer allt att lösa sig. Carina och jag har lärt oss en del under de snart två år vi jobbat med Trasdockan och med samlad kraft skulle vi tillsammans med en ny AD säkert kunna få till något bra (en viktig del är att tro på sin egen förmåga och inte vara rädd att be om hjälp vid behov).

Med min skrutthand kan jag inte klippa katternas klor. Det brukar Ove och jag hjälpas åt med; jag håller katten och Ove klipper. Detta gäller de vuxna katterna. När det handlar om kattungarna vill Ove ogärna klippa de små klorna. Carina har, helt på egen hand, skött kloklippning på sina egna katter, stora som små, och hon gör det med stor finess. Vips är det klart! Därför passade jag på att be henne om hjälp med kattungarnas sylvassa naglar och nu vågar jag faktiskt gå på golvet utan tofflor :-).

Det märktes på katterna idag att det blivit kallare. De stannade bara en kort stund ute på balkongen, innan de beordrade mig :-) att släppa in dem igen. Imorgon ska det, enligt SMHI, bli både kallt, halt och snöigt och det är inte utan att jag är avundsjuk på min f.d kollega, Brigitta, som skickade ett sms idag från sin lägenhet i Turkiet. Jag avundas henne inte att vara i Turkiet men värmen och det 20-gradig vattnet skulle jag gärna ha i Sverige imorgon. Jag tycker om sol, värme och bad men jag gillar också att bo i ett land med fyra årstider. Längre sommar, kortare höst, vinter och vår och det skulle vara perfekt, tycker jag.

3 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)